Miért adhatott kegyelmet Novák Katalin egy pedofil bűntársának?

Miért adhatott kegyelmet Novák Katalin egy pedofil bűntársának?

Felcsúti fideszes körökben mozgott. Ez lehetett a valódi oka annak, hogy egy pedofil igazgató bűntársát kegyelemben részesítette Novák Katalin?

Nagy port kavart a napokban a hír: Novák Katalin titokban kegyelmet adott a bicskei gyerekotthon pedofil exigazgatóját fedező bűntársnak. Konkrétan annak a pedagógusnak adott kegyelmet, aki részt vett a bicskei gyermekotthonban történt nemi erőszakok eltussolásában.

Egy pedofil bűntársa lett szabad Novák Katalin miatt

A Novák által most a társadalomra szabadított férfit eredetileg kényszerítés miatt több mint 3 év börtönre ítélték, amiért megpróbálta rávenni egy gyerekotthon pedofil igazgatójának áldozatait, hogy hallgassanak el. Novák a férfit nagy titokban még tavaly áprilisban részesítette kegyelemben a pápalátogatásra hivatkozva.

A szabadon engedett pedofilt védő bűntárs otthonosan mozgott a Felcsút környéki fideszes világban.

Felmerül a kérdés: Mégis mi indokolhatta Novák döntését? A 444 cikke segíthet ezt megérteni. A lap arról ír, a most kegyelmet kapó férfi otthonosan mozgott a Felcsút környéki fideszes világban

A lapnak egy, a bicskei viszonyokat jól ismerő ember azt írta, „Jánossal együtt elég nagy energiákkal próbálták bemosolyogni magukat a térség »kereszténykonzervatív« hatalmi világába, amolyan hivatásos jó emberek szerepkörben”.

Ezek után nehéz nem arra gondolni, hogy a fideszes dörgölőzésnek köze volt a döntéshez. Persze ezt nem tudhatjuk biztosan, mivel Novák titkolja kegyelmi döntésének valódi okát. Az ezt firtató kérdésre a fideszes köztársasági elnök hivatala azt válaszolta: „Konkrét kegyelmi ügyekben a harminchárom éves hagyományoknak és a jogszabályoknak megfelelően nem tudunk részletes tájékoztatást adni.”

Nagy a felháborodás a pedofil-bűntárs kegyelemben részesítése miatt

A Jobbik-Konzervatívok például jelezte, aláírásgyűjtésbe kezd a parlamenti képviselők között. A pedofil bűncselekmények mentegetése ellen tiltakozva pedig leragasztott szájú plüssjátékokat vittek a Sándor-palotához.

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik elnökhelyettese a Sándor-palotánál kijelentette, nincs mentség a pedofilok tetteinek mentegetésére. Szerinte:

"Novák Katalin politikusként és anyaként is elfogadhatatlan lépést tett, amikor egy gyermekeket abuzáló intézményvezető tetteinek eltussolásában segédkező embernek kegyelmet adott."

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)