Novák Katalin távozzon! – A pedofilokat segítőknek nem jár kegyelem!

Novák Katalin távozzon! – A pedofilokat segítőknek nem jár kegyelem!

A Jobbik-Konzervatívok aláírásgyűjtésbe kezd a parlamenti képviselők között. A pedofil bűncselekmények mentegetése ellen tiltakozva leragasztott szájú plüssjátékokat vittek a Sándor-palotához.

Mások mellett a Jobbik-Konzervatívok is tiltakozik amiatt, hogy Novák Katalin elnöki kegyelemben részesítette az egyik gyermekotthon volt igazgató-helyettesét, aki az intézmény vezetőjének pedofil bűncselekményeinek eltussolásában vett részt.

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik elnökhelyettese a Sándor-palotánál kijelentette, nincs mentség a pedofilok tetteinek mentegetésére.

Novák Katalin politikusként és anyaként is elfogadhatatlan lépést tett, amikor egy gyermekeket abuzáló intézményvezető tetteinek eltussolásában segédkező embernek kegyelmet adott.

Brenner Koloman, az ellenzéki párt főpolgármester-jelöltje, országgyűlési képviselője hozzátette, Novák Katalin lemondását követelik és aláírásgyűjtésbe kezdenek az országgyűlési képviselők között ennek támogatására.

A konzervatív párt politikusai végül

bekötött szájú plüssjátékokat helyeztek el a Sándor-palota bejárata előtt, ezzel szimbolizálva a bántalmazott és elhallgattatott gyermekeket.

Az N1TV-nek az eseményről készült videóját itt tekinthetik meg.

(Címlapkép, fotók: Potocskáné Kőrösi Anita és Brenner Koloman - Béli Balázs/Alfahír)