3 millióért utaztatta a Fidesz-holdudvar a pedofíliát népszerűsítő Yiannopoulost és társát

Az anomimizált útitárs költségét is az adófizetők állták.

Két Miami–Budapest–Miami repülőjegyet is vásárolt a Schmidt Mária-féle Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány, hogy Milo Yiannopoulos, a pedofíliát népszerűsítő, apácaruhában pózoló alt-rightos amerikai botrányhős előadhasson a magyar fővárosban – számol be az Átlátszó. Az ügy érdekessége, hogy a közérdekű adatigénylésre végre-valahára megadott válaszban az útitárs nevét adatvédelmi okokból kitakarták.

Felmerül a kérdés: ha az útitárs előadó (vagy a rendezvény egyéb aktív szereplője) volt, akkor miért nem publikus a neve? Ha pedig magánszemélyként érkezett, akkor miért a magyar adófizetők állták az útiköltséget?

A tényfeltáró portál egyébként megjegyzi, a fejenként valamivel több mint 1,5 milliós repülőjegy (minden díjjal, adóval, illetékkel együtt) nem számít drágának, a leggyorsabban érkező járatok még turistaosztályon is millió felett kóstálnak.

Yiannopoulosnak nem is az útiköltsége volt magas. Korábban már kiderült, a hatvanperces előadásért 20 ezer dollárt, azaz 5,5 millió forintot kapott.

5,5 milliós órabért kapott Schmidt Máriáéktól az alt-rightos botrányhős

Az egyórás rendezvény a közadatigénylésre kapott válasz szerint több mint 15 millió forintjába kerülhetett a magyar adófizetőknek. A feltüntetett összegben pedig még nem is szerepelnek Milo és stábjának repülőjegyei, amiket a szerződés szerint szintén a meghívó Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány fizetett.

Az alt-rightos, homoszexuális blogger botrányairól itt írtunk bővebben:

Mégis meghívta a kormány a pedofíliát védelmező, apácaruhában pózoló Milo-t

Milo a Day for Freedom nevű londoni radikális jobboldali rendezvényen jelentette be, hogy "a hónap végére az Orbán-kormány meghívására Budapestre utazom előadást tartani."A 444 kérdésére megerősítette, hogy egy "nyilvános rendezvényen" fog felszólalni. Milo szerint sokan "modellként tekintenek Magyarországra", mert szembeszegül az "Európai Unió néhány parancsának."