Milyen felszerelések elengedhetetlenek a kutya számára? (x)

Milyen felszerelések elengedhetetlenek a kutya számára? (x)

A kutya felelős gondozása nemcsak annyiból áll, hogy kiváló minőségű, teljes értékű eledellel tápláljuk, fontos az is, hogy biztosítsuk számára a létfontosságú felszereléseket, kellékeket is. Az alábbiakban arról írunk, hogy melyek ezek!

Alapvető felszerelések és kiegészítők a kedvencnek

A Grandopet.hu kutya kategóriájában mindent megtalálunk, amire szükség lehet, például minőségi tápokat, fekhelyeket, nyakörveket, pórázokat, hámokat.

Bizonyára minden gazdi egyetért abban, hogy szeretne igazán otthonos környezetet teremteni kutyája számára, amibe beletartozik az is, hogy komfortos pihenőhelyet biztosítunk egy kényelmes kutyafekhely formájában. Rengeteg típus közül válogathatunk, érdemes az eb mérete, fajtája, jelleme, egészségi állapota alapján beszerezni a legideálisabbat.

Például egy idősebb ebnek remek választás lehet egy memóriahabos matrac, amelyen vízhatlan lepedőt is elhelyezünk, ezáltal megnövelhetjük a matrac élettartamát, és könnyebbé válik a tisztítása. Azonban egy kistestű, játékos szőrmóknak nagy örömet jelenthet egy bújóka, puha házikó, amelyben nemcsak alhat, hanem játszhat, és bolondozhat is. Elérhetőek kosárkák, párnázott fekhelyek, célszerű többfélét is beszerezni, így a kedvenc helyén, az ágyunk mellett vagy épp a teraszon is elhelyezhetünk egyet. Ne feledkezzünk meg a meleg takaróról, plédről sem, amely különösen utazáskor tesz jó szolgálatot, illetve a hidegebb időszakban.

Az állatok is szeretnek úgymond “bekuckózni”, miért ne adnánk meg nekik is ugyanazt a kényelmet, mint önmagunknak?

A biztonság mindenekelőtt

Az otthon melege, a maximális komfort mellett a biztonságra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, ehhez pedig alapvető, hogy beszerezzünk egy strapabíró, tartós hámot vagy nyakörvet és pórázt. Nemcsak a környezetünk szempontjából kötelességünk a biztonságos közlekedés, hanem kedvencünk épsége miatt is. Bármikor történhetnek váratlan helyzetek, amelyek rémületet keltenek állatunkban, s ilyenkor nagyon gyorsan kell cselekedni. A megfelelő eszköz hiányában nem tudnánk koordinálni, irányítani, ez pedig végzetes következményekkel is járhat.

Hasonlóképpen lényeges az optimális láthatóság biztosítása is, ha tehetjük válasszunk olyan hámot vagy kutyaruhát, amely fényvisszaverő csíkkal rendelkezik, ezáltal a sötétben történő sétáltatás idején is nagyobb biztonságot garantálhatunk.

A jó egészség kulcsa

Kutyánk jólléte a legfontosabb, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy kiváló minőségű, teljes értékű eledellel etessük, amely minden alapvető tápanyagot, ásványi anyagot, nyomelemet és vitamint tartalmaz az ő igényeihez mérten. Ez esetben nincs is szükség plusz vitaminpótlásra, természetesen bizonyos állapotok, betegségek idején az állatorvos javasolhatja vitaminok, táplálékkiegészítők alkalmazását, a Grandopet.hu webáruházból ezeket is beszerezhetjük.