Mint légy, úgy repült rá az Index a szarra

Szombaton az Alfahíren is beszámoltunk arról, hogy az Andrássy út egy szakaszára több kiló trágya került ki. Vélhetően péntek este, vagy szombat hajnalban lapátolhatták ki a bűzölgő ürüléket.

Az Index már harmadik napja nem nyugszik, és igyekszik kideríteni, hogy kik állhatnak a szaros „meglepetés” mögött.

A Főkert azt írta a hírportál megkeresésére, hogy az elmúlt időszakban az Andrássy úton sem a virágágyásokban, sem pedig a meglévő pázsit, illetve cserje felületen nem végeztek sem szerves trágyával, sem pedig műtrágyával tápanyag utánpótlási munkafolyamatot.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-t (FKF) vasárnap két alkalommal is elvégezte az érintett területek „bő vízzel történő mosását”. Egyéb kérdésekre nem tudott választ adni az Indexnek, visszairányította a hírportált a Főkerthez.

A BRFK jelezte, hogy semmilyen bejelentés vagy feljelentés nem érkezett a trágyával kapcsolatban. Ugyanakkor arra hívták fel az Index figyelmét, hogy a szabálysértés ügyében nem a rendőrség, hanem az általános szabálysértési hatóság, a Budapest Főváros Kormányhivatala VI. Kerületi Hivatala rendelkezik hatáskörrel és illetékességgel. A kormányhivatal azonban csak annyit közölt a hírportállal, hogy trágyázással kapcsolatban a hivatalunkhoz nem érkezett feljelentés.

Mint végül kiderült, a Budapest Pride szervezői valóban nem tettek bejelentést, bár Milanovich Dominika, a rendezvény szóvivője kilátásba helyezte: később még előfordulhat, hogy hivatalos vizsgálatot kérnek.