„Világos, becsapták azokat, akik hittek abban, hogy megpróbálják megvédeni az országot”

Mirkóczki Ádám szerint véget kell vetni az álságos politizálásnak.

Ezt Mirkóczki Ádám azzal indokolta, hogy "új helyzet van", hiszen Brüsszelben Orbán Viktort sarokba térdepeltették, és ezt követően Rogán Antal egy "furcsa pillanatában el kezdett igazat mondani", és bejelentette, hogy a kormány kész beengedni DNS-szűrés után a 14-18 év közötti migránsokat.

Ez homlokegyenes szemben áll azzal, amit a Fidesz idáig kommunikált - emlékeztetett Mirkóczki Ádám.

Szerinte ezzel teljes mértékben becsapták a szavazóikat, és azokat is,

"akik hittek abban, hogy megpróbálják megvédeni az országot".

Mint ismert, a jobbikos alaptörvény-módosító javaslat megakadályozná a most per pillanat felfüggesztett letelepedésikötvény-programot, amellyel kapcsolatban a szóvivő kifejezte: "ismerve a korrupció iránti szerelmét a Fidesznek", attól félnek, hogy ezt a konstrukciót bármikor újraindíthatják. "Szerintünk ez életveszély" - hogy mire utal Mirkóczki, arról ITT olvashatnak.

Arra is figyelmeztetett, hogy a Nemzetbiztonsági bizottsághoz eljuttatott adatokból is az derül ki, hogy a 14-18 év közötti korosztály időzített bomba: már azért erős identitással rendelkeznek, de életkorukból és tapasztalatlanságukból kifolyólag a legkönnyebben radikalizálhatóak.

Véleménye szerint a Fidesz eddigi politikája álságos volt, azért kell végre színt vallaniuk, és egyértelműen kiállni a betelepítést kizáró jobbikos módosítás mellett.

A közös európai megoldásra vonatkozó kérdésre pedig úgy reagált, hogy arra szükség van, de "nem a magyar határnál és a tranzitzónákban kell azt megtalálni".