Mit jelent az IC++ kifejezés első + jele? (x)

Mit jelent az IC++ kifejezés első + jele? (x)

Ma a vásárlások jelentős hányada történik online módon, bankkártya vagy valamilyen okoseszköz segítségével. A vásárlók több okból is preferálják ezt a fizetési módot. Előnye, hogy gyors, egyszerű, kényelmes, nyomon követhető, és megspórolhatjuk általa a készpénzfelvételi díjat.

Hogyan igazodj ki a sok bankkártya-elfogadási megoldás között?

A vevők számára előnyös a bankkártyával történő fizetés, a kereskedők számára azonban fontos, hogy milyen bankkártya-elfogadási rendszert használnak, ugyanis felmerülhetnek egyéb költségek is. A BizPay kínálta szolgáltatások kedvező bankkártya-elfogadást tesznek lehetővé. A cég a Wordline minősített, hivatalos partnereként megbízható pénzügyi partner. A bankkártya-elfogadás különböző megoldásait - mint az asztali (LAN-on) terminál, mobil terminál, Tap on Mobile, E-Commerce és Linkpayment szolgáltatás - gördülékenyen teszi lehetővé.

Ezek közül a vállalkozásod jellegének és pénzügyi jellemzőinek megfelelően érdemes választani. Ha webáruházat üzemeltetsz, számodra az E-Commerce szolgáltatás jelenti a legjobb megoldást. Ha nincs webáruházad, de online fizetnek a vevőid, a Linkpayment szolgáltatás fogja ezt lehetővé tenni. Egy kisbolt számára az asztali terminál vagy a mobil terminál felel meg leginkább, míg egy mobil árus vagy futárcég számára a Tap on Mobile alkalmazás jelent instant fizetési megoldást. A szolgáltatás kiválasztásakor az is fontos szempont, hogy milyen egyéb költségek merülnek fel, illetve hogy milyen mértékű a bankközi díj.

Mit jelent a bankközi díj?

Amikor bankkártyás fizetés történik, a tranzakció végrehajtásához több pénzügyi szereplőre is szükség van. A vevőn és az eladón kívül a folyamatban részt vesz a vevő bankja, az eladó bankja és a kártyatársaság, aki a tranzakcióhoz biztosítja a megfelelő platformot. Ennek a sokszereplős folyamatnak informatikai és egyéb költségei is vannak, amit a kereskedő bankja bankközi díj címen fizet a vevő bankjának. Ezt a bankközi díjat, azaz a vásárlás összegének bizonyos százalékát jelöli az IC++ kifejezés első plusz jele.

Ki fizeti meg a bankközi díjat?

A bankod - a bevett gyakorlatnak megfelelően - ezt az költséget áthárítja a kereskedőre, vagyis rád. Tehát, ha kereskedelemmel foglalkozó vállalkozást működtetsz, ezt minden tranzakció után megfizeted, ezért tisztában kell lenned ennek mértékével. Magyarországon jelenleg a tranzakciók összegének 0,2-0,3%-a ez a díj. Minél nagyobb forgalmat bonyolít le a vállalkozásod, ez az összeg annál nagyobb, így akár 0,1 százalékkal kedvezőbb bankközi díj is jelentős költségmegtakarítást jelenthet éves szinten a vállalkozásod számára.

A modern fizetési megoldások azért fontosak a céged számára, mert ezek nélkül ma már nem versenyképes egyetlen vállalkozás sem. Ha nem felelsz meg a vásárlói szokásoknak és igényeknek, elveszíted az ügyfeleidet. A vásárlók megtartásához vállalkozóként bizony lépést kell tartanod a fejlődéssel.