Ebben a sztoriban annyira, de annyira minden benne van

Ti is, mi is, inkább egyikünk sem.

Nagyon röviden:

  • máig offshore, adóelkerülő hátterű cégek tűnnek fel az állami pénzek mögött
  • az MSZP ellenzékből éppen tisztességeset játszik, így felszólalt ellene
  • a Fidesz nem tudott rá mit mondani, csak annyit, hogy „de ti is”
  • Erre meg az MSZP nem tudott mit mondani, mert hát tényleg
  • mi meg csak keressük a pénzünket, amiről ők beszélnek

Kicsit bővebben:

Mi is megírtuk, hogy a kvótanépszavazás kampánya mögött egy luxemburgi offshore-hátterű cég, az Odex is bizniszhez jutott, ugyanis rajtuk keresztül hirdethetett a kormány a Volánbuszokon. Ez egyáltalán nem ritka, még annak ellenére sem, hogy Orbán Viktor 2010-ben azt mondta, véget vet az adócsalásra és titkolózásra kitalált offshore-cégek korszakának.

Az MSZP-s Harangozó Tamás ezért hétfőn a parlamentben vetette a kormány szemére, hogy ez így nem helyes, erre pedig Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter részben azzal válaszolt, hogy az MSZP csak ne rinyáljon, hiszen ők is kötöttek szerződéseket az Odex-szel, amikor kormányon voltak. Erre persze nehéz volt mit mondani.

Ám mielőtt úgy suhannánk el a sztori mellett, mint újságírók közelében fontos hívást fogadó fideszes képviselő a parlamenti folyosón, kicsit döbbenjünk rá, mennyire szánalmas ez az egész sztori: mennyire XX. századi, mennyire korrupt, cinkos, ócska és ráadásul buta is.

Hiszen itt zajlik a szemünk előtt –és nem véltelenül pont a szemünk előtt-, hogyan határozza meg az üléspont az álláspontot, hogyan lesz a kutyából szalonna, a kolbászból kerítés, a korrupt szociból adóféltő ellenzéki, az adóféltő ellenzékiből helikopteren aranyport felszívó félőrült fideszes, és mindezt hogyan burkolja perverz homályba a „de ti is bazmeg”-politika.

Jó lenne végre elfelejteni őket.