Munkaebédelt egymással Matolcsy György és Nagy Márton a nem túl felhőtlen viszonyuk dacára

Munkaebédelt egymással Matolcsy György és Nagy Márton a nem túl felhőtlen viszonyuk dacára

Aktuális gazdasági kérdésekről egyeztetett az MNB-elnök és a nemzetgazdasági miniszter. De közös fotójukon nem a legőszintébb mosolyukról adnak tanúbizonyságot.

Szakmai egyeztetés keretében találkozott Matolcsy György jegybankelnök és Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter – adta hírül a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Nemzeti Bank.

A közös közlemény szerint csütörtökön munkaebéd keretében Matolcsy György és Nagy Márton áttekintette Magyarország gazdasági helyzetét és a gazdaságpolitika aktuális feladatait.

"A felek egyetértettek abban, hogy nemzetgazdasági érdek az alacsony infláció megőrzése, valamint az egyensúly helyreállítása mellett a fenntartható növekedés újraindítása. Közös álláspont volt, hogy a hazai növekedés magasabb fokozatba kapcsolása érdekében tovább kell erősíteni Magyarország versenyképességét" – írták.

A vezetők megegyeztek, hogy a két intézmény közötti eddigi szakmai együttműködés mellett a jövőben stratégiai kérdésekben is további személyes egyeztetést tartanak

– olvasható a velős közleményben.

A formális találkozóhoz mellékelt közös fotó viszont nem a legőszintébb mosolyukról ad tanúbizonyságot.

(Fotó: Matolcsy György és Nagy Márton - Papp Szabolcs)

A nem túl felhőtlen kapcsolatuk ellenére ültek le egy asztalhoz

A két gazdasági pozíciót betöltő vezető között a Privátbankár megfogalmazása szerint finoman szólva is

nem éppen felhőtlen a viszony sajtóhírek szerint, ezért is nagy hír, hogy most közös fotón pózolnak.

A szakportál megjegyezte azt is, hogy erről, a Matolcsy és Nagy közti viszony minőségéről laptársuk, az Mfor már számos cikket írt. A 444 pedig felidézte, a jegybankelnök és a tárcavezető az elmúlt hetekben sokat üzengettek egymásnak, Nagy Márton azt mondta, nem szoktak beszélni Matolcsyval, de az intézmények közötti együttműködés fontosabb, mint az, hogy az emberek között milyen a kapcsolat.

(Címlapkép: Matolcsy György és Nagy Márton - MNB)