III/III-as ügynököt is bevetettek a Havas Henriket lejárató kampányban

Nagyon gyanús az ügy.

A Felderítő című műsor riportjából kiderül, hogy miközben Havas Henrik újságírót szexuális zaklatási vádakkal álltja szembe a kormánypárti sajtó, valójában egyes információk szerint ezeknek jelentős része fizetett áltörténet lehet, amelyek annak a bosszúnak a részei, amit Havas a Vona Gáborról írt könyve miatt "érdemelt ki" a hatalomtól.

A pusztítás egy hete: így indított totális hajtóvadászatot a fideszmédia Havas Henrik ellen

Havas Henrik újságírót, műsorvezetőt lehet szeretni, vagy nem szeretni, de ennek az eddig nem tapasztalt dühödt kormányzati támadásnak egyetlen egy kiváltó oka van: Havas Henrik írt egy könyvet Vona Gáborról. Semmi más. Ennyi elég volt ahhoz, hogy Ómolnár Miklós és a TV2 birodalmának elfeledett bugyraiból előmásszanak különös figurák, és hirtelen mesélni kezdjenek.

Ide tartozik, hogy a kisoroszi önkormányzat -ahol Havas Henrik képviselő is- szintén támadásba lendült Havas ellen, például jogalap nélkül akart testületi ülést összehívni a nem bizonyított sajtóhírek miatt. Az N1TV kiderítette, hogy a számos kérdést felvető akció egyik szereplője, Futaki József, akit a kormányzati sajtó hiteles forrásként állított be, valójában a kommunista diktatúra alatt még beépített ügynök volt, aki közeli barátairól is jelentett 1975-től, mint 3/3-as kém: