Nagyon kell a Déli területe

Mint ismert, a magyar beruházások tekintetében valódi fénysebességgel hasító beruházás során a Déli pályaudvar utasforgalom által nem érintett szakaszait bontják el és helyezik át a már most is kapacitási gondokkal küzdő, pár száz P+R parkolóért cserébe korábban megcsonkított Kelenföldre.

A TE új létesítményeinek tervei már megvannak, a Déli kieső részeinek pótlása meg majd csak lesz valahogy

A portálnak Gyetvai Árpád miniszteri biztos azt nyilatkozta: A létesítmények egy része a Testnevelési Egyetemé lesz, a többi pedig eleve a nagyközönség számára készül. Ám hangsúlyozta, hogy a TE jégcsarnokát és teniszpályáit is használhatják majd a "civilek". A beruházásnak a tervek szerint 2018 és 2022 között kell megvalósulna.Gyetvai megerősítette, hogya Déli személyforgalmi részét nem szüntetik meg.

Bár az üzemi területek valóban csökkenthetőek (és nem is a belvárosban kellene lenniük), sokak szerint nem ez áll a háttérben, hanem leginkább a Testnevelési Egyetem étvágya, amely már hosszú ideje kinézte magának a pályaudvar mögötti parajost.

Kelenföld veszi át a Déli szerepét

A kiírás szerint a Kelenföldet és a Délit komplex módon kezelik, egységesen újítják fel. Utóbbi esetében szerencsére megmarad a személy pályaudvar, remélhetőleg minél több vonattal, az üzemi területek jó részét a Testnevelési Egyetem kapja.A kiírás szerint bővítik Kelenföld kapacitását, ami nem is csoda, hiszen két évvel ezelőtt, az alagút beszakadása után már látszott, hogy Kelenföld még a tavaszi időszakban sem bírta a terhelést, hát még a nyári szezonban, a balatoni forgalom beindulásával.