Nem a szurkolók csapták be Kubatovot: a szekusok nem tudták, ki az a Csatáry László

A szurkolók 2013-ban egy "In memoriam Csatáry László"-feliratú drapit feszítettek ki az MTK elleni mérkőzésen. Kubatov ezt zokon vette, mint mondta, a szurkolók megkerülték a klubot, becsapták a vezetőséget, ezért oda a bizalom.
 
Azt már valószínűleg mindenki tudja, mik lettek a következmények: a viszony olyannyira elmérgesedett, hogy a klub vénaszkennert vezetett be, a szurkolók pedig évek óta bojkottálják a Fradi meccseit.
 
Most kiderült: a szurkolók nem csapták be a klubot, a meccs előtt engedélyeztették a molinót az illetékesekkel, ahogy abban korábban megállapodtak. Csakhogy az illetékeseknek fogalmuk sem volt arról, ki az a Csatáry László, ezért megadták az engedélyt.
 
Minderről a hírhedtté vált Szabó "Szőke" Ferenc számolt be privát Facebook-oldalán, aki korábban "szurkolói koordinátorként" a biztonsági szolgálatot vezette, ám azóta kegyvesztett lett a klubnál, helyét Fölgye Pál vette át, amiből lett egy kis lövöldözés is. 
 
 
Csatáry László a Magyar Királyi Rendőrség egykori századosa, rövid ideig a kassai gettó parancsnoka volt 1944-ben, Csehszlovákiában háborús bűnök miatt távollétében elítélték. 2011-ben a Simon Wiesenthal Központ jelentése nyomán kezdtek el vizsgálódni ellene, 2013-ban a korábbi népbírósági halálos ítéletet életfogytiglan tartó szabadságvesztésre változtatták. A 98 évesen újra elítélt, majd elhunyt Csatáry bűnösségét tagadta, állítása szerint parancsra cselekedett, csak a kötelességét teljesítette.