Nem kell már sokat aludni és ismét arra ébredhetünk, hogy jó hírét keltik Orbánnak

„Orbán egy geci” – ezzel a mondattal rázta fel a teljes magyar sajtót Simicska Lajos, majd testvérháború dúlta fel a polgári tábort. A Fidesz elvesztette a Hír TV, a Magyar Nemzet, a Lánchídrádió márkaneveivel jelzett médiacsaládot. „Ki lesz a pót-Simicska?” – tette fel kétségbeesetten Orbán minden magyar barátja a nagy kérdést. Majd észbe kapott a Századvég és felvásárolta a Napi Gazdaságot, amiből kormányközeli közlönyt faragott. A háttérben azonban minden derék magyar ember azon fáradozik - köztük Magyarország legismertebb kiugrott koronaőre -, hogy ne csak a Lázár János műsorvezető által diktált Kormányinfó pörögjön, meg a Kerényi-féle Magyar Krónika.

Számos nagyon okos polgár azért működik együtt, hogy ne kelljen becsukni a szemünket a közösségi oldalakon akkor sem, amikor ismerősünk egy alfahir.hu vagy egy ATV cikket oszt meg. Illetve, hogy a médiabirodalmak gigászi harcában ne úgy hulljunk el, hogy halálra röhögjük magunkat a köztévén. Hamarosan mindent eláraszt a kormánypárti hírözön, amivel a legelszántabb gyurcsányista trollsereg sem bír majd. A válasz az életre, a világmindenségre, meg mindenre megszületett.

Neve még nincs, de már forgat az új hírtévé

Az Index.hu értesülései szerint Andy Vajna egy saját közéleti kábelcsatornát szeretne - Habony Árpáddal karöltve -, aminek még neve sincsen, de próbafelvételek már folynak a Mafilm és a TV2 Róna utcai székhelyén. A project kezdetleges fázisban van, Vajna még gondolkodik. A hírportál úgy tudja, hogy a tévé a 25 év feletti szélesebb körnek szólna, a politikai vitaműsoroknak, híradóknak magas technikai színvonallal és igényes stúdióbelsőkkel adnának erőteljes optikai tuningot. A tévé előkészítését György Bence irányítja, aki a TV2 hírigazgatója volt. Az Index.hu úgy tudja, hogy a próbavendégek között több baloldali és kormánypárti politikus is feltűnt, úgy, mint Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke, Mesterházy Attila, az MSZP bukott elnöke és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Türelem, ha el is készül az új hírtévé, akkor is leghamarabb jövő tavasszal kapcsolhatunk a csatornára.

Egykettőre lájkolhatjuk a habonyews jó híreit is

Ugyanakkor az Index.hu beszámolójához képest alig egy órás eltéréssel az origo.hu arról jelentett meg egy írást, hogy György Bencének támadt egy másik ötlete is. A médiavirtuóz a TV2-től távozó négy egykori kollégájával együtt egy olyan új internetes hírportált épít, melynek szintén Habony Árpádhoz lehet köze. György Bence azt mondta az Origo.hu újságírójának, hogy nem akar nyilatkozni, "ez még nagyon idő előtti lenne". Az Origo.hu szerint azonban György honlapja két-három hónapon belül elstartolhat.

Korábban a via.hu portált sorolták Habony Árpádhoz, de ez a találgatási irány egyelőre befulladt. A via.hu tulajdonosa, Csúri Ákos azt kérte a magyar sajtótól, hogy „ne szórakozzanak vele”, se a via.hu-val, az Origo.hu kérdésére hangsúlyozta: nincs köze Habony Árpádhoz. Elmondása szerint a honlapon majd baba-mama magazint vagy egy utazási portált láthattunk viszont, de az is lehet, hogy valami egészen mást. Elmondta, hogy a volt üzlettársa által üzemeltett Blogstarnak sincsen köze Habonyhoz. 

Már spammelik a postaládákat

Ennél sokkal előrébb tart a cégcsoport a nyomtatott médiapiacon, hiszen a Lokál című, ingyenes terjesztésű bulvárújságot már dobálják a postaládákba. A május végén indult hetilap a Helyi Témára hajaz, jelmondata „helyben vagyunk”. A megboldogult Helyi Téma-lapcsalád tulajdonosa, Vitézy Tamás nem sokkal korábban jelentette be, hogy eladósodott a kiadó cég, ami ellen az adóhivatal végrehajtást rendelt el, majd megkezdődött a Théma Lapkiadó Kft. felszámolása.

A Lokált kiadó Modern Média Group Zrt.-t (MMG) áprilisban alapították. A részvénytársaság tulajdonostársa Győri Tibor, a kormányközeli közleménykutatásokkal foglalkozó Nézőpont Intézet új tulajdonosa. Később a cégben 138 milliós tőkeemelésről határoztak, ebből 93 milliónyit vállalt Győri, a maradék 45 millió előteremtését pedig Habony Árpád kormányközeli életművész ígérte be.

Hamarosan az igazság száll majd az éterben is

A rádióműsor-szolgáltatás lesz a fő tevékenysége az Andy Vajna érdekeltségében álló AV Investments Kft. tulajdonában lévő, frissen bejegyzett Radio Plus Kft.-nek. A Tropicana kaszinónak és egyéb Vajna-érdekeltségeket is befogadó épületbe bejegyzett cégnél egyelőre nem válaszoltak a rádiós tervekkel kapcsolatos sajtómegkeresésekre.