Durvuló viszony: kordonbontásra szólítja fel Csepel fideszes polgármestere a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát

Durvuló viszony: kordonbontásra szólítja fel Csepel fideszes polgármestere a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát

Mint megírtuk, kiújult az ellentét Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke és Csepel fideszes vezetése között. Ábel Attila csepeli alpolgármester Facebook-bejegyzésben fakadt ki amiatt, hogy a 2,4 milliárdos állami támogatásból épült csepeli birkózócsarnokot az egykori "rezsibiztos" Németh Szilárd kordonnal kerítette körbe. Pedig a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) épülete elvileg a csepeli birkózóknak épült.

„Szilárd! Vissza kellene térned a földre, az emberek, a csepeliek közé!"

A Telex beszámolója szerint kiújult az ellentét Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke és Csepel fideszes vezetése között. Legalábbis erre utalt Ábel Attila csepeli alpolgármester Facebook-bejegyzése. A konfliktus középpontjában a 2,4 milliárdos állami támogatásból épült csepeli birkózócsarnok áll. Ábel Attila arról ír, hogy Németh Szilárd kordonnal körbe kerítette a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát (KIMBA), miközben az épület elvileg a csepeli birkózóknak épült.

A helyzet eszkalálódik. A csepeli önkormányzat hivatalos honlapján délután háromnegyed háromkor egy "Kordonbontásra szólítja fel a polgármester a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát" című cikk jelent meg, amely arról szól, hogy a Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere hivatalos levélben szólította fel a Hollandi úti birkózócsarnokot működtető Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítványt (KIMBA) az épület köré húzott kordon lebontására.

Mint írják,

erre nyolc napja van az alapítványnak. Ha nem történik semmi, az önkormányzat megteszi a szükséges jogi lépéseket.

A polgármester a levélben arról is ír, hogy a kerítéssel a KIMBA nemcsak tulajdont és törvényt sért, hanem a csepelieknek épült fitneszparkot is elérhetetlenné tették. Utóbbit három éve tízmillió forintból hozták létre a KIMBA mellett, de a kordon miatt elérhetetlen.

A kondiparkot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pénzéből építették, a szervezet elnöke, Hatala József pedig az átadáskor egyértelműen úgy fogalmazott: „a most átadott területet nem csupán a birkózók használhatják majd, hanem bárki eltöltheti ott hasznosan a szabadidejét.” A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács éppen azért segít fitneszparkok építésében, mert a sport lefoglalja, értelmes, hasznos és egészséges időtöltést nyújt a fiataloknak.

Borbély Lénárd polgármester levelében ‒ az önkormányzat és az alapítvány között köttetett ráépítési szerződésre hivatkozva – leírja: az alapítvány az önkormányzat hozzájárulása nélkül építette a kordont, ezért felszólítja őket, hogy bontsák le és az eredeti állapot helyreállításával biztosítsák a kültéri fitnesz parkhoz való lejutást. A KIMBA-nak alig egy hete maradt a kerítés bontására és a megállapodásban foglaltak betartására.

A KIMBA egyelőre nem reagált a levélre.