Nézze meg Mengyi "Voldemort" Roland fejét, ahogy épp a Btk. szigorításáról beszél

Megteremtik, illetőleg elősegítik a közélet tisztaságát is. Ja, nem.

Voldemort Nagyúr, azaz polgári-magyarországi nevén Mengyi Roland fideszes parlamenti képviselő négy évvel ezelőtt magabiztosan beszélt a Büntetőtörvénykönyv szigorításáról. A felvételt a képviselő saját Youtube-csatornáján fedezte fel az Északhírnök.

Mengyi Roland Borsod megyei közgyűlési elnökként beszélt arról, hogy a "vidéki emberek mindennapi problémáit" hogyan képviselik a szigorított Btk-val.

A teljes felvétel, Papcsákkal együtt:

Noha a képviselő a beszédét inkább az életellenes bűncselekmények és a betörések felé terelte, ugyanakkor tekintve, hogy nem sokkal később ő maga kért milliós kenőpénzeket, a sajtótájékoztató felelevenítése ékes példáját mutatja a politikusi képmutatásnak.

A legjobb azonban a végszó, amit Papcsák Ferenc fűz hozzá a sajtótájékoztatóhoz. Eszerint a Btk...

Megteremti, illetőleg elősegíti a közélet tisztaságát is. Azt gondolom, ez sem egy érdektelen dolog, az előző nyolc év ismert bűneit figyelembe véve.

Csak nézzék a fejét:

Aki lemaradt volna, Mengyi Rolandot Voldemortnak kellett szólítani, és "alkotmányos költség" néven kellett neki tízmillió forint kenőpénzt adni azért, hogy egy kétmilliárd forintos szociális eu-s támogatást le tudjanak nyúlni. A képviselő mentelmi jogának felfüggesztését azóta Polt Péter legfőbb ügyész is kérte.