Így szerzett győztes gólt a Colorado Avalanche az utolsó tizedmásodpercben

Így szerzett győztes gólt a Colorado Avalanche az utolsó tizedmásodpercben

A Colorado Avalanche a harmadik harmad utolsó tizedmásodpercében szerzett góllal nyert a címvédő St. Louis Blues ellen az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) vasárnapi játéknapján. Az emberelőnyben játszó Avalanche az utolsó percben valóságos tűzijátékot rendezett a St. Louis kapuja előtt, az utolsó másodpercben a kapuvasról kivágódó pakkot végül Nazem Kadri kotorta kapura, mely – a hivatalos óraállás szerint – 0,1 másodperccel a meccs vége előtt haladt át a gólvonalon.

Az MTI emlékeztet, az NHL alapszakasza március 12-én szakadt félbe a járvány miatt, és azt csak azok a csapatok folytathatják, amelyeknek a szünet előtt reális esélyük volt a rájátszásba kerülésre. A talpon maradt 24 együttes két helyszínen, Torontóban és Edmontonban játszik zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, hivatalos elnevezéssel „buborékban”.

A keleti és nyugati főcsoport első négy helyezettje rangsoroló körmérkőzéseket játszik, a fennmaradó 8-8 csapat pedig három győzelemig tartó selejtezőt vív, míg ki nem alakul a rájátszás 16 szereplős mezőnye.

Eredmények:

Selejtező, első mérkőzések:

Nashville Predators – Arizona Coyotes 3-4

Toronto Maple Leafs – Columbus Blue Jackets 0-2

Vancouver Canucks – Minnesota Wild 0-3

A párharcok az egyik csapat harmadik győzelméig tartanak.

Rangsoroló, első mérkőzések:

Boston Bruins – Philadelphia Flyers 1-4

Colorado Avalanche – St. Louis Blues 2-1  

A csapatok körmérkőzéseket vívnak.