Elrendelték a nyomozást a járókelőre liszttel támadó afrikai férfi ellen

Mint korábban megírtuk, a bevándorló férfi úgy akart nézettséget szerezni magának a közösségi oldalon, hogy videóra vetette, ahogyan egy tál lisztet vág egy gyanútlan járókelő asszony arcába a belvárosban.

Ezt művelte:

Miután a videó óriási felháborodást keltett, Ayamba egy időre felfüggesztette 18 ezres követőtáborral rendelkező Facebook-profilját, amit csak akkor aktivált, amikor egy bocsánatkérő videóval jelentkezett. Ebben nem túl őszintén arról beszélt, hogy megbánta tettét, és "a magyarok perfektek", ő pedig "nem perfekt". Végül egy hajléktalannak tűnő férfinak adott egy szatyornyi adományt, mondván, náluk "így szokás" bocsánatot kérni.

Ám Nieke Ayamba természetesen nem úszta meg egy videóval, mint megírtuk, többen is feljelentették. Egyikük Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere volt, másikuk Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője, aki garázdaságon túl közösség tagjai elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt is feljelentést tett.

Az Alfahír megbízható forrásból úgy tudja, a XIII. kerületi Rendőrkapitányság végül ismeretlen tettessel szemben garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt elrendelte a nyomozást.