Novákkal vitatkozott a Fidesz leendő alelnöke - kovácsbélázott, Dúró Dórát is a szájára vette

Kiderült! Az ellenzék a szélsőbaloldaltól a szélsőjobboldalig összeállt, hogy minden hazug eszközzel támadják a drága jó miniszterelnököt!

Németh az antikorrupciós vitanap kapcsán elmondta, hogy „az ellenzék a szélsőbaloldaltól a szélsőjobboldalig összeállt, hogy minden hazug eszközzel támadják a miniszterelnököt”.  Szavai szerint 2010 után elkezdődött az elszámoltatás. Novák azonban arról beszélt, hogy egy sor antikorrupciós javaslattal készült, többek között a mentelmi jog eltörlésével, ezt azonban a Fidesz nem támogatta. Németh kovácsbélázott egyet erre, kiderült még mindig nem akarja felfogni, hogy a mentelmi jogról a képviselő maga sem tud lemondani, akkor sem, ha akar. Ráadásul Németh Szilárd is leszavazta a visszahívhatóságot.

Novák hozzátette: olyan a Wikileaks iratokhoz hasonló bizonyítékokat tudna elfogadni a Kovács Béla-ügyben, mint amelyek azt támasztják alá, hogy fideszes politikusok raportra jártak az amerikai nagykövetségre, szerinte „hazaáruló” módon. Ilyen bizonyítékok azonban nincsenek, ezért Novák nem tudja elítélni Kovács Bélát. Németh szerint a Jobbikot irániak, törökök, oroszok pénzelték, de a gyíkembereket sajnos kihagyta. Személyeskedni azonban tudott. A politikusi álláshalmozás fogalmát is eredményesen félreértelmezte: szerinte Novák Előd álláshalmozó, mert házastársát, Dúró Dórát, aki nem mellesleg külön álló személy is, szinten bejuttatták a jobbikosok a Parlamentbe.