Orbán Viktor vezetésével ülést tartott az árvízvédelmi operatív törzs

Orbán Viktor vezetésével ülést tartott az árvízvédelmi operatív törzs

A miniszterelnök magabiztos, szerinte a védekezéshez szükséges személyi, technikai és anyagi erőforrások rendelkezésre állnak.

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével hétfőn kora reggel a BM Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központban ülést tartott az árvízvédelmi operatív törzs - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Meghallgatták a védekezésben érintett valamennyi állami szerv vezetőjének jelentését. A helyzetértékelést követően a vezetők meghatározták az azonnal végrehajtandó feladatokat, valamint jóváhagyták a következő napokra vonatkozó árvízi védekezési terveket.

Orbán Viktor megállapította: a védekezéshez szükséges személyi, technikai és anyagi erőforrások rendelkezésre állnak - mondta Havasi Bertalan.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: úton vannak a lánctalpas kétéltű járművek Szentesről Pilismarótra

Úton vannak a lánctalpas kétéltű járművek Szentesről Pilismarótra - közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Facebook-oldalán hétfőn.

A miniszter azt írta: a Magyar Honvédség számos eszközzel részt vesz az árvízvédelemben.

Szentesről úton vannak PTSZ-M lánctalpas kétéltű járművek, amelyek Pilismarótnál segítik a védekezési feladatokat - tette hozzá. Kiemelte: a magyar emberek biztonságánál semmi sem lehet fontosabb.

A Vöröskereszt és az Ökumenikus Segélyszervezet gyűjtést szervez a védekezés támogatására

Gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt és az Ökumenikus Segélyszervezet az árvízi védekezés támogatására - közölték a szervezetek hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, a Magyar Vöröskereszt egész évben működő adományvonalára, a 1359-ra indított hívásokkal, illetve az ide küldött ADOMÁNY szövegű üzenetekkel szeptember 15-től határozatlan ideig bárki támogathatja a Magyar Vöröskereszt katasztrófavédelmi tevékenységét az árvízi helyzet idején.

Egy hívás vagy egy SMS 500 forint támogatást jelent; a 1359-es adományvonal mellett él annak is a lehetősége, ha valaki banki átutalás útján szeretne segíteni - tették hozzá.

Az Ökumenikus Segélyszervezet is felhívással fordul a lakossághoz, hogy az emberek a 1353-as adományvonal tárcsázásával (500 forint hívásonként), illetve a www.segelyszervezet.hu oldalon bankkártyával vagy átutalással fejezzék ki szolidaritásukat.

(Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) vezetésével ülést tart az árvízvédelmi operatív törzs a BM Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központban 2024. szeptember 16-án. A kormányfő mellett Pintér Sándor belügyminiszter (j2). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)