Orbán Viktor kisöccse bekerült a Norbi Update igazgatóságába

Orbán Viktor kisöccse bekerült a Norbi Update igazgatóságába

A miniszterelnök kisebbik öccse, Orbán Áron bekerült a Schobert Norbi alapította Norbi Update Lowcarb Zrt. igazgatóságába. A 24.hu szúrta ki a változást, ezzel Orbán Viktor fivére Hampuk Zsoltot váltotta a tagságban, ami május 31-ével érvényes.

Az Opten adatai alapján a portál megjegyzi, az 1977-es születésű Orbán Áron pillanatnyilag egyetlen más céges érdekeltséggel nem rendelkezik; ahogy nyilvános szerepléseinek is csupán elvétve lehetünk tanúi.

  • Korábban, a 2000-es évek közepén azonban volt egy szállítmányozással foglalkozó bt-je (IDEÁLIS ÁRON néven),
  • 2016-2017-ben igazgatósági tag volt a Nemzetközi Alapanyag és Késztermék Kereskedelmi (NAKK) Zrt.-ben, 
  • 2009 és 2017 között pedig ügyvezető a FuvarozNak Kft.-ben – ahol ezt követően, egészen 2021-ig édesapja, Orbán Győző töltötte be ezt a tisztséget.

A miniszterelnök édesapja eladta az egyik családi cégét, 800 millió forinthoz juthatott

Egy jól prosperáló, 13 éves családi alapítású cégtől vált meg tavasszal a miniszterelnök édesapja Orbán Győző az idén év elején, így 800 millió forinthoz juthatott, a cég azonban nem került túl messze az Orbán-családtól. - írja az mfor.hu. A Nehéz Kő Kft.-t. még 2008 januárjában jegyezték be, a kormányfő öccse, Orbán Áron alapította. 

A fitneszházaspár 93 százalékos részvénytulajdonos a Norbi Update Lowcarb Zrt. igazgatóságában, rajtuk és Orbán Áronon kívül még Sike Attila, valamint 2016 óta Ómolnár Miklós volt kisgazda politikus, a kormánypárti Mediaworks bulvár és magazin divíziójának igazgatója is tag.