Orbán Viktor a menekültpolitikába menekült – a korrupcióról és más fontos témákról csak hallgatna

A Jobbik viszont a Valódi Nemzeti Konzultáció keretében kérdezi meg az embereket az egészségügyről, az oktatásról és a korrupcióról.

Az utóbbi másfél évben mind Európában, mind pedig Magyarországon a migrációval kapcsolatos szörnyű hírek uralták a médiát. Orbán Viktor pedig kihasználva ezt „a menekültpolitikába menekült”. Ennek pedig az az oka, hogy van egy sikertelen kormányzás, melynek nincsenek eredményei. A Fidesz nem tud eredményeket felmutatni a legfontosabb ágazatokban, egyedüli témája a menekültválság maradt – hangsúlyozta a legnagyobb ellenzéki párt elnöke.

Vona Gábor elmondta: a Valódi Nemzeti Konzultáció keretében az országot járva azt tapasztalta, hogy a magyar társadalmat más területek, mint például az oktatás, az egészségügy és a korrupció problémái is foglalkoztatja. Úgy látja: az emberekben természetes módon megvan a félelem a terrorizmustól és a menekültválságtól, de éppúgy tartanak az egészségügyi rendszer összeomlásától, az oktatási rendszer válságától és az ország fejlődését lehetetlenné tevő korrupciótól.

A Jobbik elnöke kitért arra, hogy az elmúlt hónapokban több száz fórumon, tálakózón, szakmával történő egyeztetésen vettek részt frakciótársaival és más Jobbikos vezetőkkel. A megszerzett tapasztalatok szintetizálása után fog sor kerülni a 4,2 millió levél kipostázására, melyeket szeretnének minden háztartásba eljuttatni. Az egészségügy, az oktatás és a korrupcióval kapcsolatban öt-öt kérdést fognak feltenni, melyre a válaszadók anonim módon küldhetik vissza véleményüket.

A Jobbik Valódi Nemzeti Konzultációját az különbözteti meg a kormány korábbi kezdeményezésétől, hogy nem evidenciákról, hanem valódi problémákról és dilemmákról szolnak a kérdéseik. A magyar emberek válaszai meghatározóak lesznek ellenzéki pártként, mind kormányerőként – emelte ki Vona Gábor. Hozzátette: a leveleket a betelepítési kvótáról szólón népszavazás után, október 2-át követően kezdik majd el kipostázni. Újságíró kérdésre reagálva elmondta továbbá: pártja minden adatkezeléssel kapcsolatos jogszabályt be fog tartani, a költségekkel pedig el fognak számolni.