Titkolja a kormány, "mennyibe fájt nekünk a miniszterelnök bécsi kiruccanása"

Titkolja a kormány, "mennyibe fájt nekünk a miniszterelnök bécsi kiruccanása"

Július végén emlékezetes bécsi kiruccanása volt Orbán Viktornak - a miniszterelnök az osztrák fővárosban győzte meg (úgymond) Hegedűs Zsuzsát, hogy ő nem is náci. 

Ugyanakkor a DK-s országgyűlési képviselő, Kálmán Olga egy másik szempontra is felhívta a figyelmet. Szijjártó Péter külügyminiszternek címzett írásbeli kérdésében arról írt, hogy bécsi látogatása során félórás négyszemközti tárgyaláson vett részt az osztrák kancellárral, majd a két delegáció ugyancsak félórás plenáris tárgyalást folytatott, amit rövid sajtótájékoztató követett, így szerinte nehezen érthető, hogy egy alig félórás tárgyaláson miért volt szükség négy
miniszterre és két államtitkárra, és miért kellett őket a tudósítások szerint több mint harminc fős
stábnak kísérnie.

"Az sem világos, hogy a 11-kor kezdődött programhoz miért kellett az éjszakát Bécsben tölteni, és ha már ott töltötték, miért kellett e célra Bécs legdrágább luxus szállodáját, a Bristolt kinézni"

- írta a politikus.

Ezért két kérdést szegezett Szijjártó Péternek:

  • Mennyibe került nekünk, adófizetőknek a miniszterelnök bécsi rongyrázása?
  • Hajlandóak-e az erről szóló számlákat nyilvánosságra hozni?

Menczer Tamás államtitkár azonban nem mutatott be egyetlen egy számlát se. Mindössze annyit közölt, hogy Orbán Viktor és stábja összesen négy órát tárgyalt, a munkaebéd pedig a diplomáciai szokásoknak megfelelő volt. De hogy mennyibe került mindez, az titkos.