Orbán szerint joggal várunk el több tiszteletet az USA-tól

"Úgy kerültünk ebbe a történetbe, mint Pilátus a krédóba. Egy amerikai választási kampány logikájából lehet leginkább megérteni, mit miért mondtak. Ettől még a tiszteletlenség tiszteletlenség, a sértés pedig sértés marad" - fejtette ki a kormányfő, aki több tiszteletet vár el az Egyesült Államoktól.

Orbán Viktor megjegyezte, tetszik neki, amit Jaroslaw Kaczynski, a lengyelországi kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt elnöke mondott az ügyben, vagyis hogy Bill Clintonnak orvoshoz kell fordulnia.

A miniszterelnök szerint ugyanakkor a Magyarországra, Lengyelországra és általában Közép-Európára tett negatív megjegyzések, amelyek megszaporodtak a migránsválság óta, nem véletlen elszólások.

Ugyanis "a Demokrata Párt vezetői mögött (...) Soros Györgyöt kell látnunk", aki azt hirdette meg, hogy minden évben be kell engedni legalább egymillió muszlimot Európába

- mondta, hangsúlyozva, hogy Magyarország akadályát jelenti ennek a Soros-féle amerikai tervnek, "nem is fogják azt itt végrehajtani, amíg Magyarországnak nemzeti kormánya van".

A kormányfő ezután még egyet odaszúrt egykori mentorának:

"a száj Clintoné,

de a hang Soros Györgyé".

Hozzátette azt is, hogy a magyarországi ellenzék ereje elmarad a Soros György által finanszírozott szervezetek politikai befolyásától, "ez egy háttérhatalom".

A lengyelekkel kapcsolatban megismételte azt az álláspontját, hogy Brüsszelben méltatlanul bánnak velük, megsértik őket.

"Akármennyire nagyfiúknak is gondolják magukat Brüsszelben, ezt a csatát a lengyelekkel szemben Brüsszel sosem fogja megnyerni"

- fogalmazott.