Orbán: „Trump elnök urat jól ismerjük, tiszteli és becsüli a magyarokat”

Orbán: „Trump elnök urat jól ismerjük, tiszteli és becsüli a magyarokat”

Orbán Viktor frissen közzétett Facebook-videójában kifejtette, szerinte Donald Trump „fontos szövetségesünk”, mert állítása szerint mindketten elkötelezettek az illegális migráció elleni küzdelemben, az alacsony adók és főként a béke mellett.

A kormányfő szerint „Ukrajna szomszédságában az az érdekünk, hogy az Egyesült Államok is erős legyen”, mert „békét csak erős vezetők tudnak teremteni” – vélekedett a miniszterelnök, miután a volt amerikai elnökkel tárgyalt.

„Trump elnök urat jól ismerjük, tiszteli és becsüli a magyarokat. Jó volt az együttműködésünk a múltban, ezért remélhetjük, hogy jó lesz a jövőben is. Sok sikert kívánok neki!”

– bizakodott Orbán Viktor szerdán feltöltött videójában.

A kormányfő sajtófőnöke, Havasi Bertalan az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a két politikus találkozójára a volt elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán került sor; a megbeszélésen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, valamint Susie Wiles, a Save America igazgatója, Brian Jack tanácsadó és Taylor Budowich, a Save America kommunikációs igazgatója is.

Ahogy azt az Alfahíren megírtuk, Orbán Viktor finoman szólva sem túl nagy hírverés mellett utazott ki hétfőn az Egyesült Államokba, méghozzá honvédségi luxusgéppel, a 607-es lajstromszámú Falconnal. A tengerentúli útról csak a fentebb említett delegáció tagjai adtak hírt a közösségi platformjukon. Mindenesetre a kormányfő majd a csütörtökön kezdődő Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján, a CPAC-en lesz hivatalos vendég.

Orbán Viktor titokban már New Yorkban pihen, honvédségi luxusgéppel utazott az Egyesült Államokba

Orbán Viktor a múltkori párizsi BL-döntős hosszú hétvégéje után ismét a nyilvánosságot kizárva engedett meg magának egy luxusrepülőutat - de most a tengerentúlra, New Yorkba utazott a magyar miniszterelnök.