Orbán nem várta meg a Kormányinfót, és már tegnap délben elrepült Párizsba a luxus Falconnal?!

Orbán nem várta meg a Kormányinfót, és már tegnap délben elrepült Párizsba a luxus Falconnal?!

Meglepődve tapasztalhatta hazánk, hogy a tegnapi nagy bejelentést követőn (miszerint a kormány egy 800-900 milliárdos, új adókból, valamint jövedéki adóemelésből álló megszorítócsomagot jelentett be) ma reggel elmaradt Orbán Viktor miniszterelnök szokásos, fél 8-kor kezdődő rádióinterjúja. 

Aztán 9:07-kor az MTI-n megjelent egy hír arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken Párizsban tárgyalást folyatott Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés elnökével. Mindezt az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke közölte. 

Ez azt jelenti tehát, hogy ez a tárgyalás meglepően korai időpontban zajlott le,

már-már egy miniszterelnökre nézve megalázó reggeli kezdéssel. 

Ugyanakkor - legalábbis úgy tűnik - Orbán Viktor és stábja nem akart korán kelni, és már csütörtökön elutazott Párizsba. Erre enged következtetni, hogy a honvédségi luxus repülő,

a 606-os lajstromszámú Falcon 7x már csütörtökön 12:34 kor felszállt Budapesten,

hogy a francia főváros felé vegye az irányt. A gép egyébként már hazánkban töltötte az estét, este fél 8 után szállt le Kecskeméten az ads-b.nl adatai szerint

Érdekes, hogyha a kormányzati szereplőket (is) szállító luxusgép valóban a miniszterelnököt szállította, akkor ez azt jelenti, hogy Orbán Viktor meg sem várta a Kormányinfót, így nem is volt az országban a megszorítócsomag bejelentésekor. 

Novák kénytelen a 140 személyes Airbusszal utazni, mert a luxus Falcon az Egyesült Államokban repked

Novák Katalin első államfői útja Lengyelországba vezetett május 17-én, azonban az csak a látogatásról készült propagandavideóból derült ki ( egy pillanatra látszódik a 604-es lajstromszám), hogy a frissen megválasztott köztársasági elnök egy Airbus A319-es fedélzetén utazott Varsóba. A Magyar Honvédségnek két ilyen 140 személyes repülőgépe van, többek között ezekkel menekítették ki a magyar állampolgárokat is Afganisztánból, miután az Egyesült Államok kivonult az országból.

Természetesen elküldtük kérdéseinket a Miniszterelnökségnek és a Miniszterelnöki Kabinetirodának is, amint válaszolnak, közöljük az új információkat.