Orbán Viktor: Az ember legszívesebben agyonütné, aki hozzányúl a gyerekéhez

Orbán Viktor: Az ember legszívesebben agyonütné, aki hozzányúl a gyerekéhez

Nincs biztosabb pontja most a magyar polgárok életének, minthogy Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádió felé veszi az irányt, ahol egy terjedelmes, vitamentes interjút ad. Nem volt ez másképp ma sem, így az államfő kezdésnek ismertette, hogy az első oltások száma drasztikusan "zuhan". Csütörtökön már csak 11 585 kapta meg az első, míg 81 942 a második oltását.

Beszámolt arról is Orbán, hogy év végére hazánknak 16,7 millió vakcinája lesz, vagyis megállapítható, hogy "oltásbiztonságban vagyunk".

Változik az oltási rendszer

 A miniszterelnök ezt követően ismertette a legfontosabb változást. Eszerint az oltópontok megszűnnek, helyette "készenléti oltás" lesz. Ez azt jelenti, hogy aki felvenné az oltást, annak csak néhány kijelölt hely marad, ezért Orbán azt javasolta, aki a lakhelyéhez közel adatná be, mielőbb jelentkezzen, ugyanis ezt hamarosan bevezetik.

Bizonytalanság a gyermekek oltása körül

A gyermekek (12-15 évesek) oltása kapcsán hozzátette:

én az óvatosság híve vagyok, de nem akarjuk elzárni azokat a szülőket a lehetőségtől, akik be szeretnék oltatni a gyermeküket... Nem látom a perdöntő szempontokat a magyar tudomány oldaláról.

 

Orbán ennek ellenére a lehetőséget szeretné biztosítani számukra, ezen töpreng jelenleg is, amiről hamarosan döntés születik. Úgy gondolja ez a tudományos vita lezárásától függ majd, ami valószínűleg csak a nyár végére várható.

Járok a világban, elmegyek nyugat-európai országokba, mert a munkámnak ez része, és látom, hogy ott depresszió van

- nyilatkozta az államfő azzal kapcsolatban, hogy Magyarország 2-2,5 hónapnyi előnyben van más országokkal szemben, így reményei szerint sikerül ezt gazdasági előnnyé is formálni. 

Az önkormányzatok jogairól pénteken döntenek

Kitért az önkormányzatok rendes jogainak visszaállítására is, melyről pénteken döntenek, délután pedig közlést is kiadnak ezzel kapcsolatban.

Orbán az oltások számára visszatérve kifejtette, eddig az állam feladata volt, hogy biztosítson elég oltás, mostantól kezdve azonban az embereken múlik, hogy lesz-e köztük elég oltott, az egyéni felelősségüket az állam nem veszi át.

Pedofiltörvény szigorítása

Az ember legszívesebben agyonütné, aki hozzányúl a gyerekéhez

- indokolta miért kell szigorítani a pedofiltörvényt, ami kapcsán részletes szabályokra lesz szükség, ez pedig elkerülhetetlen.

A gyerekeink ott lubickolnak az interneten, mi pedig utcahosszal vagyunk lemaradva; a virtuális térbe nem csak a jó dolgok áramolnak be, hanem a rossz dolgok is. Kocsis Máté viszi ezt a folyamatot

- egészítette ki mondandóját Orbán.

Trianonról is megemlékezett

Jobban állunk, mint 11 éve. Akkor döntött az Országgyűlés, hogy az országvesztés napjából a nemzeti összetartozás napját, a ránk dobott kőből lépcsőt építünk. A nemzeti összetartozás gondolata, értékvilága erősebb, mint az elmúlt évtizedekben bármikor volt

- kezdte megemlékezését a miniszterelnök a trianoni békediktátum 101. évfordulója alkalmából, aki úgy véli, erős, kulturálisan egyedi nemzetként kell magunkra tekinteni, akik sikeresek.

A szomszédaink is a sikert respektálják, a gyengével senki sem akar barátkozni.

- zárta gondolatait a téma kapcsán.