Orbán üzent Putyinnak: nem lesz önálló minisztériuma Paks 2-nek

Orbán üzent Putyinnak: nem lesz önálló minisztériuma Paks 2-nek

Lázár Jánosból végül nem vidékfejlesztési miniszter lesz! Talán ez a legnagyobb meglepetés az újabb Orbán-kormány lehetséges összetételében. Az atv.hu ugyanis megszerezte az ötödik Fidesz-kabinet összeállítását. Eszerint Lázár János egy építésügyi központú minisztériumot vezethet, Navracsics Tibor egy uniós/területfejlesztésit, Nagy Márton gazdaságfejlesztési súlypontút, Szalai-Bobrovniczky Kristóf a honvédelmit, Csák János pedig egy humán innovációs minisztériumot.

Értesülésük szerint változatlanul miniszter marad a posztján Rogán Antal, Gulyás Gergely, Szijjártó Péter, Pintér Sándor, Varga Mihály, Varga Judit és Nagy István - aki az agrártárcát fogja vezetni. Semjén Zsolt Orbán Viktor ötödik kormányában miniszterelnök-helyettes lesz. 

Fontos megjegyezni, hogy a két volt tárca nélküli miniszter Süli János, aki Paksért és Mager Andrea, aki a nemzeti vagyonért felelt, az atv.hu szerint már nem lesz tagja az új kormánynak. A paksi bővítés egy nagyobb tárcához, valószínűleg a Szijjártó Péter által vezetett Külgazdasági- és Külügyminisztériumhoz kerül, míg a nemzeti vagyon fejlesztése és az energetika a Palkovics László vezette Ipari minisztériumhoz - tették hozzá.

Mindenesetre érdekes üzenet az orosz-ukrán háború kapcsán, hogy Orbán Viktor elengedte Paks 2 miniszteri szintű támogatását.