Nemzetgazdasági szempontból kiemelt Orbán református gyülekezetének beruházása

A bővítéshez szükséges területet is megszerzi számára az állam.

A lap értesülése szerint a Felhő utca 10. szám alatt lévő templom mellé épülne egy református központ, a telek azonban nincs a református egyház tulajdonában. Igaz a terület, amin a templom áll szintén az önkormányzat tulajdona, amit 1999-ben ötven évig tartó ingyenes használatra adtak át a gyülekezetnek.

A jelenleg szóban forgó terjeszkedésre kijelölt telkeket a tervek szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vásárolja majd meg az aktuális tulajdonostól, a Fővárosi Közterület-fenntartótól. Arról, hogy ezután milyen módon bocsájtják a gyülekezet számára nem szól a fáma.

Az adásvételt az állam kezdeményezte, ami nem meglepő, 2013-ban, a templom felszentelése után ugyanis Orbán Viktor kifejtette, hogy mindent megtesz azért, hogy a teljes befejezéshez hiányzó összeg mihamarabb eljusson a gyülekezethez.

Egy tavalyi kerületi előterjesztésben írnak arról, hogy az egyik telket 240 millióra, míg a másikat 332 millióra becsülték. A további pénzügyi adatokra vonatkozó kérdéseire a lap nem kapott választ.