Orbán Viktor veje és kedves családja egy nap alatt több mint 200 milliót tapsolt el

Így lehetett vele Tiborcz István és a kedves papa, Tiborcz Sándor is, akik egyetlen nap alatt tíz, Fejér megyei árverésen tették meg a legmagasabb ajánlatot, így, bár nem ismeretes előttünk a családi persely állapota, úgy bevásároltak földekből, mint az átlagos kisnyugdíjas csirkefarhátból folyó hó 12-én.
 
A Nemzeti Földalapkezelő honlapjára feltett adatokból kiderült: a Tiborcz család március 7-én összesen 216.7 millió forintot tapsolt el, ezért kaptak 193 hektárt a Bicske közigazgatási területéhez tartozó földekből. 
 
Az új területek közel vannak Tiborczék régi birtokához a Csabdi határárban lévő Tükröspusztához. A birtok, amely Felcsúttól is alig 6 kilométerre van, 1997-ben került a családhoz. A területen egy 40 hektáros lovas szabadidőparkot alakítottak ki. A lovas parkot és a közelében lévő Tiborcz tanyát Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvője előtt még eladásra hirdették meg tulajdonosai, összesen 420 millió forintért, később azonban a hirdetést visszavonták - írja az Index.hu.
 
A család az év elején a Csabdi másik szomszéd településén, Mányon is terjeszkedett. Ott csak kettő parcellát vettek, de mindkettő óriási terület, 166, illetve 133 hektár, amiért összesen több mint 330 millió forintot fizettek.

Mészárosék sem akartak lemaradni

Valljuk be, bennnünk is felébred a sárga szemű szörnyeteg, amikor a szomszéd megveszi a neveletlen fiának a legújabb piros biciklit, vagy felállít a kertben egy újabb félmeztelen nővel turbózott gipsz szökőkútat, így azonnal rohanunk a boltba, hogy vegyünk egy eggyel nagyobb piros biciklit, vagy egy mégrandább meztelen nős dísz-szökőkutat. Pontosan így lehetett vele a nemzet gázszerelője, Mészáros Lőrinc családja is, akik március elején Száron spájzoltak be maguknak a nehezebb napokra 49 millió forintért 77,7 hektár földet.
 
Csak aztán nehogy jöjjenek az oroszok és elvegyenek megint minden földet, mert akkor megint TSZ elnöknek kell állni...