Levetkőztették és kitömték az orosz befolyás ellen szónokló Orbán Viktort

Beszélő Orbán-szobor emlékeztet a miniszterelnök 15 éves román tornászlányokat megszégyenítően rugalmas elveire.

A kormányfőt ábrázoló bábúból egy 2007-ben elmondott beszéde hallható, amelyben a Putyinhoz való túlzott közeledés veszélyeire hívta fel a figyelme4t. Orbán akkor az ellenzék vezetőjeként olyan hardcore oroszellenes szöveget tolt, amibe manapság Széll Bernadett, vagy Fekete-Győr András is belepirulna:

"Szerencsétlen és igazságtalan nagyhatalmi paktumok szorítottak ki a nyugati világból. Egy nyugati kultúrnemzet életére rátelepedett a Kelet uralma, amely megmételyezte és tönkre tette országunkat. A keleti politika nem tűri az önállóságot, nem tűri a függetlenséget, és nem tűri a szabadságot. (...) Kiszolgáltatottá vetkőztet, ha kell, megfélemlít. (...) Jelenlétét, kisugárzását már a bőrünkön érezhetjük."

A tíz évvel ezelőtti és a jelenlegi Orbán Viktor kínos találkozásánál csak az volt szórakoztatóbb, ahogyan a Nyugati tér népe szépen, óráról órára feldíszítette a műanyag kormányfőt.

Egy honfitársunk a Miniszterelnök Úr stílusát is megirigyelhette, mert öltönyét levetkőztette róla, és elvitte. Cserébe azonban hagyott neki néhány, a metró aluljárójában ingyen osztogatott Habony-féle Lokált.