Most már biztos, nem a beteg gyerekek kapják meg a képviselőktől elvett milliókat

Nem kell tovább reménykedni.

Ahogy arról beszámoltunk, kedden 36 ellenzéki képviselő tiszteletdíjának csökkentéséről döntött a parlament kormánypárti többsége, miután az ellenzék obstrukcióval próbálta még decemberben meggátolni, hogy az Országgyűlés szavazzon az úgynevezett rabszolgatörvényről.

A Kövér László által kirótt büntetések után a Jobbik országgyűlési képviselője, Rig Lajos arra kérte a Házelnököt és Orbán Viktor miniszterelnököt is, hogy a tőle levont több mint 500 ezer forintot jótékony célra, az SMA-gerinc eredetű izomsorvadásban szenvedő gyermekek gyógyítására fordítsa.

Nemsokkal később a többi ellenzéki képviselő is csatlakozott Rig kampányához (a Jobbik egészségügyi szakpolitikusa törvényjavaslatot is benyújtott a parlament elé annak érdekélben, hogy az állami propagandára szánt milliárdokból 4 milliárddal támogassák az SMA-s gyermekek gyógyulását - ezt egyébként szintén a mai nap söpörte le a Fidesz-KDNP az asztalról).

Megkerestük a parlament sajtóosztályát, segítsenek tiszta vizet önteni a pohárba:

  • ki rendelkezik a levonásra kerülő összegek felett,
  • illetve előfordulhat-e, hogy azt jótékony célra használják fel?

Nos, nem kell tovább reménykedni, a beteg gyereknek ebből nem jut egy fillér sem, mert mint írták,

a ki nem fizetett összeg az Országgyűlés Hivatala költségvetésében marad, az év végi elszámoláskor költségvetési maradványt képez.

Egyébként a Hivatal - nem kis cinizmussal átitava - tanáccsal is szolgált a parlamenti képviselők számára:

"a nekik járó tiszteletdíjukat egyébként bármikor felajánlhatják az általuk fontosnak tartott jótékonysági célra".

(Címlap- és borítókép: Béli Balázs / Alfahír)