Megérte kutakodni Farkas Flóriánéknál: Több cigány politikust is gyanúsítottként hallgattak ki

Páran hiányozhatnak majd a Lungo Drom szolnoki erődemonstrációjáról :(

Ahogy arról korábban az Alfahír is beszámolt, az adónyomozók az ország különböző pontjain, 41 helyszínen összehangolt házkutatást tartottak az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) volt irodáiban, amelyeknek többsége a képviselők saját lakásán működött. A havi 450 ezer forintos költséggel szabálytalanul működtetett, és azóta már bezárt irodákban hivatalos iratokat foglaltak le.

Meglesz végre? Házkutatás Farkas Flórián irodáiban

Több megyében egyszerre tartanak házkutatást jelenleg az adónyomozók az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) volt megyei irodában, amelyeknek többsége a képviselők saját lakásán működött. A havi 450 ezer forintos költséggel szabálytalanul működtetett, és azóta már bezárt irodákban iratlefoglalások zajlanak - tudta meg a RomNet több érintettől.

A RomNet információi szerint a költségvetési csalás miatt zajló vizsgálat keretében

az úgynevezett Mentorprogram részeként megyei irodákat működtető ORÖ-s képviselők közül eddig hetet hallgattak ki gyanúsítottként, keddre pedig több képviselőt is gyanúsítottként idéztek be a Központi Nyomozó Főügyészségre.

A portál információi szerint a már gyanúsítottként kihallgatott cigány politikusok közül

többen a Lungo Drom megyei tisztségviselői is.

A RomNet értesülései szerint az ORÖ szerdán a Dohány utcai székházában rendkívüli közgyűlést tart, melyen Dancs Mihály képviselő, tanácsnok előterjesztése alapján egy öt tagú, a megyei irodák működését vizsgáló bizottság felállítását kezdeményezi majd.

A gyanúsítotti kihallgatásokról szóló hírek most különösen érzékenyen érinthetik Farkas Flóriánt és a Lungo Drom vezetőségét, hiszen az október 28-ára tervezett szolnoki giga-erődemonstráció előestéjén nyilván nem az esetleges pénzügyi visszaélésekkel szeretne foglalkozni a politikai alakulat, de az is ciki lehet, ha több megyei funkcionárius gyanúsítottként vehet részt (vagy már eleve részt sem vehet) a "jeles" eseményen.

Valószínűleg épp az ilyen botrányok negatív visszhangjától tartottak a Fidesz propagandistái, amikor végül lemondták Orbán Viktor miniszterelnök beszédét a rendezvényen, helyette pedig - sajtóinformációk szerint - Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterét rendelték ki a tömeggyűlésre.

Sosem látott cigány erődemonstrációra készül Farkas Flórián - A Fidesz mellett

A portál több forrásból is úgy értesült, hogy Farkasék a Lungo Drom eddigi legnagyobb rendezvényét akarják tető alá hozni.Az eseménynek a szolnoki városi sportcsarnok adna otthont,ahová minimum ötezer cigányt csődítene össze a szervezet október 28-án.A cél:mutatni a kormánypárt felé, hogy a sorozatos botrányok ellenére a hazai cigányság továbbra is bízik Farkas Flóriánban, illetve ő az egyetlen, aki képes hatni rájuk.