Pártot is támogathatott Soros

Nem árult el ezzel nagy titkot, de végre elismerte Szigetvári Viktor azt, hogy korábban a „korszakváltók” is kaptak a Soros-pénzekből.

A Haza és Haladás Egyesületet, azaz végső soron az Együtt – a Korszakváltók Pártját is támogatta a Soros Györgyhöz köthető Center for American Progress (CAP) – ismerte el a Magyar Nemzetnek Szigetvári Viktor, az Együtt ügyvezető társelnöke, aki azt viszont nem árulta el, hogy mennyi pénzt kaptak a szervezettől 2013-ban.
 
A Bajnai Gordon által alapított egyesületnek saját vállalása szerint tavaly júliusban kellett volna közzétennie az egymillió forint feletti támogatóinak névsorát, ennek azonban a mai napig nem tett eleget. Szigetvári Viktor állítása szerint ezt meg fogják tenni, de adatvédelmi okokból még folynak az egyeztetések az „adományozókkal”. Egyelőre csak az tudható, hogy a Haza és Haladás Egyesületet mintegy 440 millió forinttal támogatták 2013-ban, az viszont sokat sejtető, hogy az ugyancsak a Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás Alapítványt lényegében a CAP működteti az Egyesült Államokból. Az alapítványt ugyanis 115 millió forinttal támogatták 2013-ban, ebből 106 millió származott a Soros György-féle szervezettől, amely 2011-ben és 2012-ben mintegy 110 millió forintot adott Bajnaiéknak. A 2011-ben alapított Haza és Haladás Alapítvány szakpolitikai műhelyként tanulmányokkal kívánta befolyásolni a közhatalomra pályázó szervezetek gondolkodását.

Bajnaiék 2012-re viszont arra jutottak, hogy ez kevés, és szükségük van egy olyan szervezeti formára, amely maga is érvényt szerezhet az elgondolásaiknak. Ezért alapították meg az egyesületet, amely már anyagilag is támogathatta a kezdetben választói mozgalomként, később választói szövetségként működő, végül pedig párttá alakuló Együttet.