Pávatánc: kint a multik érdekeit védik, itthon már megtagadnák a CETA-t

Miközben Szijjártó frusztrált, államtitkára szórakozott.

Igen, a láthatóan szórakozott kedvében lévő Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár még a naptárt is eltévesztette, mikor Bana Tibor napirend előtti kérdésére válaszolt az Országgyűlés keddi ülésén.

A jobbikos képviselő arra volt kíváncsi, hogy az Orbán-kormány

"feláldozza-e Magyarország GMO-mentességét és nemzeti önrendelkezésünket a CETA oltárán?"

Bana Tibor emlékeztetett, hogy bár voltak a Fideszben viták, de végül  a CETA-t támogató pártvezetők és erős emberek kerekedtek felül, és döntöttek úgy, hogy ideiglenesen hatályba léphet az egyezmény.

Az ellenzéki képviselő felhívta a kormány figyelmét arra is, hogy használja ki a vallonok ellenállása miatti átmeneti időszakot, és fontolja meg újra a szerződés elfogadását. Lépjen fel akár egyedül is a CETA ellen, mert ha magyarok biztonságáról van szó, azt nem írhatja felül semmilyen más érdek, jelentette ki Bana Tibor, felhozva ezzel a letelepedésikötvény-programot.

Végül leszögezte a munkajogi, egészségügyi és környezetvédelmi szempontokon túl, a CETA teljes mértékben felszámolná a nemzeti szuverenitásunkat.

A kormány nevében válaszoló Magyar Levente, mielőtt a kérdésből pártpolitikát csinálva nekiment volna a Jobbiknak, arról beszélt a válaszában, hogy mivel elnapolták az október 27-ei EU-Kanada csúcsot, ezért foglalkozhatnánk olyan kérdésekkel is, amik nagyságrendileg fontosabbak, mint a CETA.

Itthon megint más mond a kormányzat, mint a nemzetközi porondon:

„folytatódik a szavakban hangoztatott szabadságharc?”

- ahogy Bana Tibor azt a kormánynak szegezte.