Sebességhatár: pénzbeszedő módba kapcsolt a rendőrség

Sebességhatár: pénzbeszedő módba kapcsolt a rendőrség

A gyorshajtás az egyik vezető ok, ami az autóbaleseteket illeti. Ennek ellenére nem biztos, hogy megfelelő stratégia agyonbüntetni az embereket. A Jobbik-Konzervatívok szerint a túl merev szabályozás csak súlyosbítja a problémát.

Május elsejétől az 1km/h-s sebességtúllépés is büntethető, ugyanis a rendőrség nem számol mérési hibahatárral – számol be facebook posztjában Brenner Koloman jobbikos országgyűlési képviselő.

Mi, Jobbik-Konzervatívok a rend pártján állunk, de jelen esetben pont a merev szabályozás okozhat még nagyobb problémát.

Ilyen pontosan nehéz szabályozni egy jármű sebességét, így sokan biztosra fognak menni, és inkább lassabban mennek.

A konzervatív párt másik képviselője, Ander Balázs is felhívta rá a figyelmet, hogy a büntetés megúszása érdekében bizonyára sokan lesznek olyanok, akik a megengedettnél lassabban fognak haladni, ezzel hátráltatva a közlekedésben résztvevőket.

Nem csak lassabb, de akár veszélyesebb is lehet így a városi közlekedés.

Hozzátették: Gyakoribb lehet a dugók kialakulása, sokan előzni sem mernek majd, illetve előfordulhat, hogy az emberek a szükségesnél sűrűbben nézik a műszerfalat az út helyett, ezzel balesetveszélyes helyzetet teremtve.

Brenner Koloman kifejtette:

Hasznosabb volna jobban büntetni azokat, akik valóban súlyosan vétenek a közlekedésbiztonság ellen.

A megoldás tehát nem az, hogy ha az átlagos közlekedőket büntetik meg súlyos összegekre 1-2-3 km/h sebességtúllépésért, hanem az, ha azokra figyel oda a rendőrség, akik 140-nel száguldoznak városban, autópályán meg 180-200-zal.

(Címlapkép: MTI/Sóki Tamás)