Pincérként dolgozott Vizoviczkinek Kubatov?

Nemcsak a közös óvoda és egyetlen tárgyalás köti össze Vizoviczki Lászlót és Kubatov Gábort.

 
 
Kubatov Gábor azon egyre ritkább politikusok egyike, akik kétkezi munkát is végeztek politikai pályafutásukat megelőzően. A mechanikai műszerészként végzett politikusról 2014-ben az Index közölt részletes portrét, melyben azt írták róla, középiskola után nem akart tovább tanulni, inkább dolgozni kezdett: megfordult építkezéseken, házalt használt ruhákkal, pincérkedett, autószerelő műhelyt vitt Soroksáron.
 
Az Alfahír több forrásból is úgy értesült, hogy Kubatov Vizoviczki egyik belvárosi helyén dolgozott pincérként, és már azelőtt is ismerték egymást, hogy a Fidesz jelenlegi alelnöke politikusnak állt volna.
 
Mindez azért különös, mert miután kiderült, hogy az éjszaka császárának nevezett vállalkozó 2013-ban levelet írt a politikusnak, melyben a korábbi választási kampányban nyújtott támogatásért és fideszes politikusokat nem érintő bűnügyi információkért cserébe kért szabadulást tőle, Kubatov egy Fradiról szóló sajtótájékoztatón elismerte: valóban ismeri Vizoviczkit, a levelet viszont azonnal továbbította a hatóságoknak, nincs takargatnivalója. Ekkor még azt mondta, nincs ebben semmi különös, politikus, az a dolga, hogy találkozzon emberekkel. Valamiért aztán fontosnak tartotta azonban, hogy a kormánypárti Magyar Időknek még aznap este nyilatkozzon, és közölje: mindössze kétszer találkozott Vizoviczkivel, egy óvodai ünnepségen, amiről addigra az Index már fotót is közölt, illetve egy tárgyaláson, ahol a fiatalok biztonságos szórakozásáról beszéltek, illetve az üzletember jelezte, befektetne a Fradiba.
 
Az új információk tükrében viszont valószínűnek tűnik, hogy több találkozásra is sor került a politikus és a hírhedt vállalkozó között.