Miközben Pintér Sándor és Kovács Zoltán is megkérdőjelezte a Soros-terv létét, társadalmi vitára bocsájtják a STOP SOROS-törvényt

Én nem hiszem azt, hogy Soros György még eddig bárkinek is mondta, hogy ilyen szervezésben részt vesz."

Az aktuális kormányülés szünetében, és "a nemzeti konzultáció eredményeinek ismeretében" döntött úgy a kormányzat, hogy lépnie kell az illegális migráció miatt. Mint Kovács Zoltán elmondta, kevés az, hogy elfogadták az eddigi törvényeket, azokat be is lehet tartani

A mostani törvénycsomagot azért hozták össze, hogy ne érje meglepetés a hivatalos szerveket, a magyar állampolgárokat, azokat akik illegálisan akarnak bejönni, illetve a bevándorlás szervezésében résztvevőket.

A tervezetet megtárgyalták, ezután jöhet majd a társadalmi vita, nem nyújtják be egyből a parlament elé.

1.Adatszolgáltatásra lesznek kötelezve azok a szervezetek, amelyek részt vesznek az illegális migrációban. Ezeket az adatokat nyilvántartásba veszi ezt a bíróság, de transzparensek lesznek. Példaként Pintér Sándor felhozta, ez azokra vonatkozik, akik a törvénytelen bevándorlást valamilyen szinten elősegíti, egy okostelefont ad Belgrádban egy bevándorlónak. Ez egyébként önbevalláson alapul, jelezni kell a hatóságoknak.

2.Amelyik szervezetről az 1. pont vonatkozik, és akik külföldről kap pénzt, akár magánszemélytől, akár szervezettől, és az több, mint a magyar adományozóktól származó összeg, illetéket kell fizetnie, amely a támogatások 25 százalékát teszi lesz. Ennek a pénznek a beszedését a NAV fogja intézni.

3.Az ügyészség fogja ellenőrizni ezeket a szervezeteket, és ha jogosulatlan tevékenységet észlel, akkor értesíti a bíróságot.

De nemcsak anyagilag, hanem személyekkel is lehet ezt támogatni az illegális bevándorlást, ezért vezetik be az IDEGENRENDÉSZETI TÁVOLTARTÁS intézményét, amely lehetőséget ad arra, hogy a részt vevő külföldieket távol tartsuk, a magyarokat pedig a schengeni övezet határától számított 8 kilométeren kívül. A szabálysértési törvény szerint városrészekből, italozókból is ki lehet tiltani embereket – hozta fel belügyminiszter.

Igaz vannak kivételek is: azok, akik ott laknak, ENSZ-alkalmazottak, a diplomaták és az országgyűlési képviselők.

De mi lesz Soros Györggyel?

„Én nem hiszem azt, hogy Soros György még idáig bárkinek is mondta volna, hogy ilyen szervezésben részt vesz. Nem értem a kérdést. Önnek mondta?”

- reagált újságírói kérdésre Pintér Sándor.

Az N1TV felvétele

Mindezt Kovács Zoltán ki akarta egészíteni annyival,

„ha Soros György ilyen tevékenységet végezne, vagy kiderülne róla, hogy ilyen tevékenységet végez, akkor a szabályokat, amelyeket a magyar parlament megfogalmaz, rá pontosan ugyanúgy fognak vonatkozni, mint más magyar állampolgárokra”.

Akkor most nincsen Soros-terv? - kérdeztük meg ijedtünkben, mert az csak hagyján, hogy nem hozták szóba „a világ egyik legbefolyásosabb milliárdosát”, de most már bagatellizálná is a cselekedeteit az Orbán-kormány.

Kérdésünkre Kovács Zoltán próbált menteni:

"itt állok, tudom pontosan, hogy milyen szavakat használtam, nem mondtam ilyet, hogy nem vesz ebben részt, de abból indulunk ki, hogy önbevallás alapján mondja el, hogy részt vesz ebben, vagy sem”.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy az idegenrendészeti távoltartás akkor Soros Györgyre vonatkozik-e, de megint csalatkoznunk kellett, mert nem rá. „Hanem minden olyan szervezetre, amely ilyen tevékenységet végez”.

Kíváncsiak voltunk, hogy akkor mi lesz a Magyar Vöröskereszttel, amelyre már így is rásütötték a külföldről finanszírozott címkét: ha a Vöröskereszt ad egy párnát egy migránsnak, neki is fizetnie kell? Erre Pintér Sándor válaszolt: a segítségnyújtás nem egyenlő az illegális migráció segítésével. És elismerte azt is, hogy 4 olyan segélyszervezetet segített a magyar állam, 250-250 millió forinttal, amelyek segítették azt a 400 ezer bevándorlót, akiket 2015-ben átbuszoztattak az országon.