Miskolcon a jótékonysági célú hirdetéseket is sarcolja a Fidesz, hogy kiszúrjon a Jobbikkal

Karitatív szervezetekkel és társasházakkal is fizettetik az adót, csak a Jobbik ne plakátolhasson.

A politikus ismertette, a fideszes önkormányzat a legmagasabb mértékű adót vetette ki az óriásplakátok tulajdonosaira, miután a Jobbik vásárolt 1100 reklámeszközt. A cél nyilvánvalóan a Jobbik ellehetetlenítése, de közben az adó másokat is nehéz helyzetbe hoz. A Jobbik ezért azt javasolta a város közgyűlésén, hogy legalább azok a plakátok legyenek adómentesek, amelyek valamilyen jótékonysági akciót hirdetnek például egy beteg gyermek gyógyítása érdekében.

A Fidesz azonban teljes szociális érzéketlenségről téve tanúbizonyságot, még ezt a javaslatot is leszavazta, ezáltal áttételesen megadóztatták például a katolikus vagy református egyháznak a SZJA 1 százalékos karitatív célú felajánlására ösztönző hirdetéseit is, közölte Badány Lajos.

Hozzátette azt is, több társasház jelezte már most, hogy a hirdetési felületek után bérleti díjat fizető cégek sorra mondják vissza szerződéseiket, ezzel pedig jelentős bevételtől esnek el. Mindez azért, hogy a teljes óriásplakát piac a Fidesz-közeli haverok tulajdonába kerüljön, akik a túlárazott, közpénzen megjelentetett kormányzati hirdetésekből könnyedén kifizetik az adót, míg mások csődbe mennek.

„Egészen elképesztő, mikor a magát keresztényinek nevező városvezetés erkölcsileg odáig süllyed, hogy politikai-gazdasági hatalmának biztosítása céljából képes tönkretenni vállalkozásokat, megemelni a társasházak terheit, és megsarcolni az idős, beteg vagy nélkülöző honfitársaink életminőségének javítását célzó kezdeményezéseket”. – összegzett a Jobbik képviselője.