Az "Igazság falával" leplezné le a Fidesz-propaganda hazugsággyárát a Jobbik

Az EP-választásokig bejárja az országot. 

Az "Igazság falán" a fideszes médiában bírósági ítéletek nyomán kötelezően közölt helyreigazításaiból közölnek válogatást -  mondta el Farkas Gergely, a Jobbik frakcióvezető-helyettese a Nyugati téren tartott hétfői sajtótájékoztatón. A Jobbik európai parlamenti programjának a migráció elleni küzdelem, a bérunió, az európai ügyészséghez való csatlakozás és az elszakított magyarság autonómiája mellett az álhírek elleni küzdelem is szerves része – tette hozzá. 

"Más országokban a kormány harcol az álhírek ellen, nálunk ellenben éppen a kormány és a hozzá közel álló média gyártja a hazugságokat."

 - mutatott rá Farkas. Hozzátette: a fegyvert a hatalom az elmúlt években minden politikai ellenfele ellen bevetette, legtöbbször azonban a Jobbikról hazudtak. Ezt eddig már körülbelül kétszáz elvesztett sajtóper is bizonyítja, amelyek során világosan kimondták: valótlanságot állítottak a pártról. 

"Szeretnék elnézést kérni azoktól a kormánypárti sajtóorgánumoktól, amelyeknek a hazugságai nem fértek fel erre a falra."

 - jegyezte meg ironikusan Keresztesy Gergő. A Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke elmondta: az "Igazság falát" országos körútra indítják, számos magyar településen látható lesz az EP-választásokig, hogy szembesítsék az embereket azzal, hogyan vezetik őket félre a kormánypropaganda kiszolgálói.

Keresztesy felháborítónak nevezte, hogy az adófizetők pénzéből működő közmédia mára egyszerűen a hatalom szócsövévé vált, a kormánytól független sajtót pedig minden módszerrel igyekeznek bekebelezni. Emlékeztetett a Fidelitas tavalyi akcióira, amelyek során hasonló plakátkiállításon vádolták meg a Jobbikot a határkerítés lebontásának szándékával, illetve a Gyurcsányékkal való összefogással. Szerinte ezek is jól mutatják, hogy a kormánypárt Böröcz László vezette ifjúsági szervezete "önálló gondolatok nélkül, hazug megtévesztésre alapozva végrehajtja Orbán Viktor utasításait", míg a Jobbik Ifjúsági Tagozata "az igazágot és a tisztességet próbálja meg közvetíteni a társadalom felé".