Megér egy ember több mint 55 milliárd forintot?

Megér egy ember több mint 55 milliárd forintot?

A Paris Saint-Germain labdarúgócsapata a nyári átigazolási időszakban visszautasította a Real Madrid 160 millió eurós (55,58 milliárd forintos) ajánlatát Kylian Mbappéért.

Leonardo, a párizsiak sportigazgatója szerdán a spanyolok ajánlatához annyi fűzött még hozzá: számukra nem volt megfelelő az összeg nagysága, az a futballista jelenlegi értékétől megítélésük szerint nagyon messze van. Különben pedig szándékukban áll megtartani a világbajnok francia támadót.

A 22 éves Mbappé szerződése jövő nyárig érvényes a PSG-nél, de a nemzetközi sportsajtó már az előző nyári átigazolási időszakban, majd a mostaniban is rendre összeboronálta őt a madridi együttessel. Leonardo ezzel kapcsolatosan utalt a spanyolok szerinte "tiszteletlen, helytelen és szabálytalan" üzletpolitikájára, hiszen élő szerződéssel bíró labdarúgót csak akkor kereshetnek meg más klubok az ajánlatukkal, ha az adott együttesnél már csak fél év van hátra a kontraktusából.

A sportvezető kitért a fiatal kora ellenére már rutinosnak számító, a világ legjobb támadói közé sorolt Mbappéra is.

"Ha el akar menni, akkor távozik, mi nem fogjuk őrizetben tartani. A klub és a projektünk ugyanis minden személy felett áll. Abban az esetben viszont, ha a szerződésének lejárta előtt megy, akkor mi szabjuk meg a feltételeket"

- idézi az MTI a brazil sportvezetőt. Hozzátette: minden adott azonban számukra ahhoz, hogy meggyőzzék Mbappét a maradásról és a szerződése meghosszabbításáról.

A párizsi gárda a nyáron elképesztően erősített, hiszen ingyen igazolt a klubhoz a hatszoros aranylabdás Lionel Messi, a világ- és Európa-bajnok Sergio Ramos, a nyári Eb legjobbjának választott Gianluigi Donnarumma, valamint a Liverpool holland válogatott középpályása, Georginio Wijnaldum is.