Részegen lopott karácsonyfát Róbert

Ráadásul még el is aludt. A rendőrök ébresztették fel a férfit: nem lehetett vidám reggele.

Karácsonyfa lopásról érkezett bejelentés a Szeghalmi Rendőrkapitányságra december 24-én reggel. Egy körösladányi idős nő mondta el a szolgálatban lévő rendőröknek, hogy 24-én 1 óra körül egy dörrenésre és a kutyája ugatására ébredet fel. Kinézett az ablakán, de nem látott semmi különöset, ezért visszaaludt. Másnap reggel látta, hogy valaki a lakóháza udvarán lévő körülbelül 2,5 méter magas, feldíszített élő ezüstfenyőjét kivágta. Elszaggatta az elektromos fényfüzéreket, majd a díszekkel együtt elvitte a fenyőt.

Az idős asszony csak hűlt helyét találta a fenyőnek

A rendőrök a helyszínre mentek, ahol csak a földből kiálló fa csonkját látták, illetve azt, hogy a kerítés tetején lévő beton záróelem összetörve hevert a földön. A helyi körzeti megbízottak azonnal adatgyűjtésbe kezdtek és rövid idő múlva már annak a háznak az ajtaján kopogtak, ahol a falopással gyanúsítható férfi lakott. A keresett személyt ők ébresztették fel, akinek a szobájában megtalálták a méretre igazított fenyőt a megmaradt díszekkel együtt.

Róbert nem bíbelődött sokat a díszítéssel

A férfit előállították, a fát, a díszeket és a fűrészt pedig lefoglalták. A nyomozók Sz. Róbertet már a kapitányságon hallgatták ki gyanúsítottként.

A 36 éves férfi elmondta, hogy 23-án késő este italozásból tért haza, amikor meglátta a feldíszített fenyőt. Mire hazaért, eldöntötte, hogy visszamegy egy fűrésszel, kivágja a fát és haza viszi a családnak. Utólag megbánta tettét, de nem volt pénze fenyőfát vásárolni és azzal akart örömet szerezni a rokonainak. A Szeghalmi Rendőrkapitányság lopás vétség miatt indított büntetőeljárást a gyanúsítottal szemben.

alfahir.hu