Hivatalos: a Barcelona leigazolta Robert Lewandowskit

Hivatalos: a Barcelona leigazolta Robert Lewandowskit

A Barcelona 50 millió euróért (20 milliárd forint) leigazolta Robert Lewandowskit a Bayern Münchentől - jelentette be kedden késő este a két futballklub megerősítve a korábbi sajtóhíreket.

A katalánok közlése szerint a lengyel támadó négy évre kötelezi el magát, 500 milliós kivásárlási árral. A 26-szoros spanyol bajnok egyesület jelezte: az üzlet keretében 45 milliót plusz 5 millió bónuszt fizetnek a németeknek.

A 33 éves Lewandowski már korában csatlakozott az amerikai túrán lévő Barcelonához, a spanyol sajtó szerint szerdán (ma), Miamiban mutatják be hivatalosan.

A Bundesliga hétszeres gólkirálya 2014 nyarán, a Borussia Dortmundtól érkezett a Bayern Münchenhez, amellyel azóta minden évben bajnokságot nyert. Egyszer a Bajnokok Ligájában, háromszor pedig a Német Kupában ünnepelhetett a csapattársaival, és számos gólrekordot megdöntött. Ezek közül talán a legemlékezetesebb, hogy a 2020/21-es idényben 41 találatot elérve megjavította Gerd Müller megdönthetetlennek hitt, csaknem fél évszázados Bundesliga-csúcsát.

Lewandowski 375 mérkőzésen 344 gólt szerzett a Bayern München színeiben.