446 millió forintot keresett tavaly Rogán Antal, az államtitkárok sem panaszkodhattak

446 millió forintot keresett tavaly Rogán Antal, az államtitkárok sem panaszkodhattak

Rogán Antal 446 millió forint 2021-es jövedelemről számolt be – írja a G7, amely emlékeztetett arra, hogy a kormánytagoknak – a vagyonuk mellett – a jövedelmükről is nyilatkozatot kell adniuk.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter elsősorban feltalálói munkásságának köszönheti azt, hogy listavezető a kormánytagok között. Korábban a 444.hu írt arról, hogy 2021-ben 408 millió forintot fizetett ki neki a két társával 2015-ben bejegyezett, elektronikus-aláírási technológia használat után a Mobilsign Kft.

A lap megjegyzi, összesen eddig már 881 millió forint jutott így Rogánhoz, aminek gazdasági és műszaki racionalitását is többen megkérdőjelezték. A hasznosítási díjon felül 38 millió forint bevétele volt még a miniszternek, ami megegyezett országgyűlési képviselőként és miniszterként kapott fizetésével.

A G7 gazdasági portál összesítése szerint

a toplista második helyén a kormányból nemrég távozó Süli János áll, akinek éves fizetése 73,2 millió forint volt, ehhez egyéb forrásból még 6 millió forint egyéb jövedelme érkezett.

Harmadik helyen a Budapesti Fejlesztési Központot (BFK) vezető Vitézy Dávid végzett 68 millióval.

A  fideszes politikusokat és politikai felsővezetőket bemutató, több mint hetvenes listán csupán egy ember van, Lánszki Regő Balázs van, akinek tízmillió forint alatt volt az éves jövedelme 2021-ben (4 millió).

De 20 milliós éves fizetés alatt is mindössze tízen vannak, köztük van egyébként Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is, aki idén 1,6 milliárd forintos osztalékot vett fel kaszinóbizniszéből.