Próbálják megmagyarázni, miért jó, ha Rogán alá kerülnek a titkosszolgálatok

Próbálják megmagyarázni, miért jó, ha Rogán alá kerülnek a titkosszolgálatok

Szerintük ez csak technikai kérdés, a végén úgyis Orbán Viktorhoz vezet az út.

Az Egyesült Államok elnökét minden reggel tájékoztatják a titkosszolgálati munkáról - mondta a Fidesz-propaganda magyarázó szervezete, a Nézőpont Intézet elemzési igazgatója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában, arra utalva: egybevág a nemzetközi gyakorlattal az, hogy Magyarországon a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok a jövőben a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodához tartoznak majd.

Boros Bánk Levente közölte, hogy a titkosszolgálati munka két fontos ága a hírszerzés és az elhárítás. Utóbbi feltárja a nemzetbiztonsági kockázatokat, megelőzi, hogy kívülről beavatkozzanak Magyarország ügyeibe.

Az elemzési igazgató azt mondta, hogy a mostani átalakítás technikai. Végeredményben a titkosszolgálatok bármilyen formáját a kormány, a miniszterelnök irányítja, hozzá kell eljutniuk az információknak.

Boros Bánk Levente kiemelte, hogy az Egyesült Államok elnökét minden reggel tájékoztatják a titkosszolgálati munkáról. Ez jó párhuzam, ezt követi a mostani magyarországi döntés - fogalmazott.

Az elemzési igazgató megjegyezte, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában ellenzéki képviselők is ülnek, és ők minden információhoz hozzájuthatnak a titkosszolgálatok működéséről. Sas Zoltánnal, a bizottság elnökével nemrég készítettünk interjút.