Rogán még vasárnap is dolgozik, pedig az a heti pihenőnap, és amúgy is szabadságon van

Kósa Lajos szerint Rogán most éppen szabadságon van.

Ugyanis a korábbi V. kerületi polgármester, jelenleg miniszteri rangú vezetője Miniszterelnöki Kabinetirodának az utóbbi időszakban valahogy eltűnt a közéletből, például kedden is lemondta a Századvég Alapítvány konferenciáján való részvételt is.

De, ha megjelenik - mint például a vasárnapi migrációval kapcsolatos sajtótájékoztatón - akkor azt nem jelentik be előre a megszokott kommunikációs csatornákon, így csak a kiválasztott médiumok kipróbált újságíró láthatják személyesen a fideszes minisztert.

Mindez csak azért tarthat számot figyelemre, mert míg a Fidesz éppen a szocialista sajtóbirodalmát építi ki, eközben Rogán Antal személyével, múltjával kapcsolatban egyre több visszás figura kerül elő.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=c1yhI0t2Mj4&index=3&list=PLQ65E_a2xYu4N07iouSZr8Ib54QPbhj35]

[video:https://www.youtube.com/watch?v=e3QWH8LhVO0&index=2&list=PLQ65E_a2xYu4N07iouSZr8Ib54QPbhj35]

[video:https://www.youtube.com/watch?v=Eme7zyjyDxk&index=1&list=PLQ65E_a2xYu4N07iouSZr8Ib54QPbhj35]

Kósa az Alfahír érdeklődésére elmondta, hogy Rogán Antalt nem rejtegetik, mert mint mindenki más, ő is a nyáron meghatározott időben a szabadságát tölti, amit néha ugyan megszakít az ember - utalt itt arra, hogy ő is bejött a rendkívüli vitanapra.

Amikor emlékeztetjük, hogy vasárnap mégis dolgozott Rogán, lecsapott Kósa Lajos!

"Én azt hittem, hogy a vasárnap munkaszüneti nap, az a heti pihenőnap, akkor senki sem dolgozik. Azt, hogy vasárnap nem dolgozik valaki, azt nem kell megkérdezni, azt kell megkérdezni, hogy miért dolgozik valaki vasárnap".

Egyébiránt elmondta azt is, hogy nem felelős Rogán Antal sajtómegjelenéséért, de frakcióvezetőként azt kijelentheti, hogy a miniszter elérhető, ha megkeresik, nyilatkozik, válaszol.

Senkinek nincs oka rejtegetni Rogán Antalt - szögezte le a politikus.

Ennek szellemében Rogán Antal nemsokkal később egy meg nem hirdetett sajtótájékoztatót tartott a szerdai kormányülés szünetében.

 

Megszólalt az ellenzék is

A Jobbik közleményben reagált Rogán magatartására, az ellenzéki néppárt szerint gyáva bujkálás helyett tisztázza magát a „maffiakormány” minisztere. A párt szerint csöppet sem meglepő, hogy miközben hivatalos, hatósági iratok alapján egyre világosabb Rogán Antalnak és az éjszakai élet császárának románca, a propagandaminiszter igyekszik menekülni a sajtó kérdései elől. Több nem kormányközeli sajtóorgánum is megerősítette, hogy Rogán mai sajtótájékoztatójáról nem kaptak értesítést sem a kormányzati kommunikációért is felelős kabinetminisztériumtól, sem bármely más kormányzati szervtől. A sajtótájékoztatójáról Rogánék lényegében csak a Habony Műveket értesítették, ám szerencsétlenségükre szóban kitudódott a titkolt esemény helyszíne és időpontja, ezért azon végül nem kizárólag mikrofonállványként funkcionáló orgánumok vettek részt – számol be a pártközlemény, ami hozzáteszi, hogy a „közszolgálati” MTI – amely minden jövőbeni politikai eseményt előre szokott jelezni – jelen volt és tudósított az eseményről, vagyis megkaphatta a meghívót, „asszisztált az esemény és az azon feltett, a Fidesznek kényes újságírói kérdések eltitkolásához”. A Jobbik továbbra is szeretné tudni: indul-e vizsgálat Rogán Antal alvilági kapcsolatai miatt? Vajon ha Portik Tamás bíróság előtt tett tanúvallomását a maffiakormány hazugságnak minősíti, mi alapján lesz hiteles Vizoviczki László Rogánt védő egyszerű sajtónyilatkozata? Mennyi belvárosi ingatlanügylet után kapott kenőpénzt a propagandaminiszter?