Eljutott a románokhoz a kormánypárt jókívánsága? Fideszes esernyővel ünnepelték Erdély megszerzését

A nap képe. 

Az Azonnali tegnap kérdezősködött az Országházban arról, ki mit üzen a románoknak Erdély elcsatolásának 99-ik évfordulóján. A KDNP-s Hollik István "sok sikert" kívánt, a fideszes Pócs pedig azt válaszolta:

"Isten éltesse őket!"

"Isten éltesse őket" "Sok sikert nekik!" Ezt üzeni a Fidesz a románoknak Erdély elcsatolásának évfordulóján

Az Azonnali azt kérdezte az országgyűlési képviselőktől, mit üzennek december elseje kapcsán a románoknak. Kiderült: a dohányboltokat, adóhatóságot útdíjkezelő és parkolási céget "nemzetivé" átnevező kormánypárt honatyáinak fingja sincs, mint jelent a magyar nemzet számára Erdély elvesztésének évfordulója. December elseje Romániában nemzeti ünnep, az " Nagy Egyesülés" napja.

A magyarellenességéről elhíresült Új Jobboldal egyik szimpatizánsához talán eljutott a szívélyes üzenet, mert a Főtér.ro videója szerint így menti ki emlékeztetni a székelyeket, hogy ki az úr Erdélyben:

A derék nagyonromán hazafinak jobbikos esernyővel jóval kevesebb oka lett volna tiltakozni. A párt erdélyi szimpatizánsai és országgyűlési képviselője, Szávay István tegnap a 99 éve született gyuafehárvári nyilatkozat azóta is beváltatlan ígéretére, az "együtt élő népek teljes szabadságára" emlékeztette Romániát, ma pedig Vona Gábor üzent a fideszes jókívánságoknál jóval keményebbet Bukarestbe. 

Keményet üzent a románoknak december elsején a Jobbik

A 99 éve elfogadott gyulafehérvári nyilatkozat évfordulójára emlékeztetett pénteki Facebook-bejegyzésében Vona Gábor. Miközben a Fidesz azt nyilatkozta, hogy nem foglalkoznak az évfordulóval, a KDNP-s Hollik István pedig még sok sikert is kívánt a román nemzeti ünnep alkalmából, a Jobbik a magyaroknak és más nemzetiségeknek akkor tett ígéretek betartását követelte .