Lajos azt üzente - miért indul el egy milliárdos az éjszakába festékkel, meg pemzlivel?

Nem csak azt, hogy Orbán egy geci. 

Milliárdos nagyvállalkozóként vödört és pemzlit ragadva elindulni az éj leple alatt, hogy hirdetőoszlopokra pingáljuk a miniszterelnök sperma-jellegét - nos,

ennél elborultabb akciót Guy Ritchie, Tarantino és Rodriguez sem tudna megálmodni egy durván átszívott hét után sem.

Orbán egy geci - ezt festette a hirdetőoszlopaira Simicska Lajos

2015 februárjában hangzott el a kijelentés, amikor Simicska médiaérdekeltségeinek vezetője lelépett és átállt Orbán Viktorhoz. Azóta G-napként is emlegetik a magyar politika egyik vízválasztó eseményét. Simicskát állítólag az ötödik felirat elkészítésekor érték utol a rendőrök, akik igazoltatták. A nagyvállalkozó szerint nagyon udvariasak voltak vele. Saját reklámcégének felületeit firkálta össze, amelyekkel lényegében azt csinál, amit akar.

A reggeli kávéját döbbenten kiköpő közvélemény sokkos állapotban hebeg, vagy zavartan röhög, esetleg egy keserű mosollyal legyint - na, ennek is elmentek otthonról, de még a villanyt is leoltották. 

Sokan vannak azonban olyanok is, akik elismerően tolják a lájkot, és osztják meg az órák alatt emblematikussá vált képeket  "TrollLajos" "Lajos az utolsó punk!" , és "Oligarchs not dead!" felkiáltásokkal.

Erre a hangulatra erősített rá maga Simicska is, aki a 24.hu-nak csupán annyit nyilatkozott, már két éve megmondta a véleményét, erre most csak ráerősített. Rövid kommünikéjét pedig Orbán Viktor letűnt polgári korszakának ismert csatakiáltásával zárta : "Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!"

A nagyvállalkozó hajnali akcióját első nekifutásból könnyű az éjszaka folyamán elfogyasztott égetett szeszes italokra, vagy a fékezhetetlen indulatokra fogni. Ám az elég nehezen képzelhető el, hogy valaki betintázva és/vagy begőzölve hirtelen felindulásból elindul graffitizni az éjszakába, de azért magával viszi a médiabirodalmának munkatársait is, hogy megörökítsék ténykedését. (A fotókat a Simcsikához köthető Helyi Válasz közölte először.) Így csak az az ember jár el,

aki nagyon is tudatosan cselekszik.

Akkor viszont adja magát a kérdés: mi volt a cél?

Simicska Lajost évtizedek óta a nyilvánosságtól visszahúzódó, a sajtóval csak a legkeményebb válsághelyzetekben kommunikáló figuraként ismerjük. Aligha éppen most irigyelte el Gulyás Mártontól az ellenzék street art művészének pozícióját, és az sem valószínű, hogy 57 évesen döntött úgy, hogy ő lesz a magyar Banksy. Másról van itt szó. Mégpedig jó eséllyel arról, hogy üzenni akart. 

Amikor múlt héten cége, a Publimont Kft közölte, hogy a jogtipró kormányzati intézkedések miatt a jövőben nem tud helyet adni politikai hirdetéseknek, sokan fellélegeztek, másoknak ökölbe szorult a kezük.

Lajos feladta! - söpört végig a magyar közélet zuhanyhíradójában.

Simicska pedig nagyon sok mindent megengedhet magának, de azt biztosan nem, hogy akár ellenségei, akár barátai, akár gyűlölői, akár drukkerei azt higgyék, bedobja a törülközőt. 

Akaratlanul, vagy szándékosan, de ma a veszprémi éjszakából egyértelműen azt üzente meg: nem adta fel.

S ha ezért megszállottnak, vagy egyenesen kattantnak tartják őt, hát számára annál jobb.

Hiszen az őrültekkel senki sem számol, hiszen őrültek. Mégis mindenki tart tőlük - éppen azért, mert őrültek. És ennél kényelmesebb pozíció aligha létezhet ma Simicska Lajos számára.