Az ország öt településén épül honvédelmi sportközpont

Az ország öt településén épül honvédelmi sportközpont

Az ország öt településén épül jelenleg honvédelmi sportközpont, és további 11 helyszínre vonatkozóan már megszületett a döntés; a cél az, hogy minden megyében, majd minden járásban épüljön ilyen, a fiatalok hazafias és honvédelmi nevelését is segítő létesítmény - mondta Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a KDNP frakcióvezetője.

Simicskó István látogatást tett az épülő sportközpontnál a Nógrád megyei városban, ahol 2020. február 28-án az ország első ilyen létesítményének alapkövét rakták le.

Elmondta, hogy állítása szerint nagyon jól halad az építkezés, a kivitelezők tudják tartani a határidőt, így szeptemberre elkészülhet a honvédelmi sportközpont Balassagyarmaton.

"A kormány célja, hogy minden megyében, majd később minden járásban legyenek honvédelmi sportközpontok a helyben élő fiatalok, illetve mindenki számára, aki nagyobb jártasságra szeretne szert tenni a sportlövészetben, küzdősportokban, technikai sportokban, akik szeretnének a csapat- és közösségépítés részesei lenni"

- mondta Simicskó István.

(MTI nyomán)