Sok radikális célpontra mért csapást az izraeli légierő

Sok radikális célpontra mért csapást az izraeli légierő

Az izraeli hadsereg ugyanakkor folytatta a támadást a Gázai övezet déli és középső vidékén, több terroristát is megsemmisítve.

Az izraeli hadsereg ismét támadta a Gázai övezet középső részét, illetve a déli részén fekvő Rafah várost, az elmúlt 24 órában az izraeli légierő számos radikális célpontra mért csapást - áll az izraeli hadsereg (IDF) szombati közleményében.

Az IDF közlése szerint a Gázai övezet középső részén

"fegyveres terroristákat semmisítettek meg és terrorista célpontokra mértek csapást, köztük egy rakétaállást is felszámoltak".

Ez utóbbi kapcsán az MTI tolmácsolta közleményben az szerepel, hogy előzőleg onnan rakétával támadtak egy izraeli katonai repülőgépet, amelyben azonban nem keletkezett kár.

A Hamásszal háborúzó izraeli hadsereg megfogalmazása szerint folytatódnak a célzott hadműveletek a Gázai övezet déli részén fekvő Rafahban és térségében, ahol az elmúlt 24 órában megöltek több fegyveres terroristát.

(Címlapkép: Lángok előtt izraeli zászló leng a libanoni határ térségében fekvő Szafed térségében 2024. június 12-én, miután a Hezbollah radikális libanoni síita szervezet több mint százhatvan rakétát lőtt ki Észak-Izraelre. Előzőleg Izrael légicsapással megölte a Hezbollah Nászr egységének parancsnokát és három harcostársát Dél-Libanonban. MTI/AP/Leo Correa)