Steinmetz Ádám: Magyarország nem előre megy, hanem tönkre

Steinmetz Ádám: Magyarország nem előre megy, hanem tönkre

Február elseje óta befagyasztott árú csirkeszárnyvéget vásárolhatunk a boltokban. Ezzel a nehéz sorsú magyar emberek millióin szeretne segíteni a kormány. Szép kezdeményezés a választások előtt, ugyanakkor végtelenül szomorú a jelenség 

- írja saját közösségi oldalán Steinmetz Ádám, aki Somogy megye hármas választókerületében lesz az ellenzéki összefogás jelöltje.

Rámutatott, hogy aki az állami sajtótermékek híreit követi, azt hiheti, hogy Magyarország nagy lépésekkel előre megy. Úgy véli, az igazság azonban az, hogy 12 év Fidesz kormányzást követően a lakosság jelentős részének "igenis nagy szüksége van arra, hogy a boltokban kapható csirkerészek közül a legolcsóbbaknak (far-hát, szárnyvég) be legyen fagyasztva az áruk."

Az intézkedést azért kellett meghozni, mert magyar emberek tömegei nem tudják megfizeti a nálunk alapvető élelmiszernek számító csirkeszárnyvég utóbbi időben megemelkedő árát. Nem tudják, mert nincsen rá pénzük

- emelte ki Steinmetz, hozzátéve: Somogyországban, az Unió egyik legszegényebb régiójában, ahol a bérek és a nyugdíjak jócskán elmaradnak az országos átlagtól, sokak számára a csirkeszárnyvég is luxussá válna, ha piaci árat kellene fizetni érte. A Jobbik politikusa szerint mindez arra hívja fel a figyelmet, hogy Magyarország nem előre megy, hanem tönkre.

"Vagyis, a Fidesz hazudik. Miközben éves szinten több mint 100.000 millió forintot költenek a pénzünkből propagandára és önfényezésre, eltitkolják, és nem kezelik megfelelően az egyre inkább eluralkodó szegénységet és kilátástalanságot."

Megjegyezte, hogy néhány élelmiszer árának, néhány hónapig, néhány forinttal történő csökkentése nem fogja felszámolni a szegénységet. "A kétségkívül értékelendő, ámde mégiscsak látszatintézkedések helyett a fizetéseket és nyugdíjakat kell felzárkóztatni legalább az Európai Uniós átlag szintjére, hogy egy általános bevásárlás ne okozhasson gondot Magyarországon" - írta Steinmetz. 

Úgy véli, eljött végre a pillanat, hogy a boltok ajtaján kötelezően kifüggesztett hatósági árakat látva

"elgondolkodjunk azon, hogy mit tett ez a kormány velünk, az országunkkal és gyermekeink, unokáink jövőjével 12 év kormányzás alatt."

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}